Šest bob frizura za koje frizeri kažu da nikad neće izaći iz trenda: Sigurno ćete pronaći idealan za sebe

02.11.2021

15:20

0

Bob frizura i ove jeseni je najatraktivnija, a ako niste sigurni koju verziju odabrati, poslušajte savete profesionalaca

Šest bob frizura za koje frizeri kažu da nikad neće izaći iz trenda: Sigurno ćete pronaći idealan za sebe
Bob frizura - Copyright Unsplash

Bob je već godinama jedna od najtraženijih frizura i mnogi su se barem jednom zasigurno zatekli u situaciji kad razmišljaju treba li možda da ga isprobaju. On je toliko svestran da u celoj paleti dužina i oblika svako može pronaći onaj idealan za sebe, samo treba porazgovarati s frizerom kako biste zajedno pronašli najbolji za vaš oblik lica. 

Kod bob frizure definitivno ne važi ona "one size fits all", odnosno jedan bob ne pristaje svakom tipu lica. Od kratkih, strogo šišanih pa do slojevitih i "messy" frizura, opcije su beskrajne, a izbor nije jednostavan.

Srećom, frizerski stručnjaci imaju savete kako da odaberete onaj pravi. Luk Heršeson, jedan od vodećih londonskih stilista kose kaže kako je odabir pravog boba ključan jer, ako se ne prilagodi obliku lica, ne postoje ti proizvodi za stilizovanje kose s kojima će frizura izgledati onako kako ste zamislili. Zapravo, tvrdi frizer, ako odaberete savršen bob za sebe, za stilizovanje kose trebaće vam minimalno proizvoda i vremena. 

Unsplash
 

Heršeson smatra kako je bob univerzalna frizura koja pristaje svima, ali preporučuje razgovor s ličnim frizerom kako biste pronašli onaj savršeni. Najbolje je, kaže, pokazati fotografije kao inspiracije kako bi frizer znao u kojem smeru treba da ide. 

Sid Hejes, popularni frizer, također za "Glamour" tvrdi kako je bob jedna od onih frizura koje pristaju svima, a najlaskaviji je onaj nešto duži od linije vilice. On najbolje izgleda kad se nosi pomalo neuredan, odnosno ako se osuši na vazduhu i ima "messy" efekt. Dodaje kako je najlakše stilizovati "choppy" varijantu boba, odnosno bob frizuru koja nije super-ravna, nego razbarušena, a sve što vam od proizvoda treba je sprej za teksturu.

U nastavku donosimo nekoliko najpopularnijih bob frizura koje su prošle test vremena i uvek izgledaju efektno. 

Super kratki bob inspiriran devedesetim

Oba frizera se slažu kako je ovaj bob trenutno najpopularniji, a od popularnih dama isfurale su ga Bili Ajliš i Tejlor Laše. Hit su zapravo frizure koje podsećaju na francuski bob - nešto su kraći sa strane pa njihova dužina seže iznad visine vilice.

 

 

Slojeviti bob midi dužine

Srednja dužina je idealan početak za sve one koji ne žele da naprave drastičan rez i nose prethodno spomenuti bob inspirisan devedesetima. Dužina je negde na sredini između super-kratkog i loba, a tu su i laskajući slojevi koji koji kosi donose mekoću, a ona izgleda genijalno u "pokretu".

 

 

Bob s nejednakim krajevima

"Nejednaki" krajevi s nedovršenom teksturom su trenutno vrlo moderni, pojašnjavaju frizeri i kažu kako se ovakvom vrstom boba mogu postići gustina i volumen kose, čak i ako je ona mnogo tanka. Sve što treba je pronaći idealan rez.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HERSHESONS (@hershesons)

 

Stepenasti bob

Reč je o omiljenoj, vanvremenskoj bob frizuri koja funkcioniše na različitim tipovima kose, teksturama i stilovima. Laska različitim oblicima lica, a jednako dobro izgleda bez obzira na to nosi li se u laganim talasima, ili kao super-ravan, sa "sleek" završetkom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe)

 

Bob "pernatih" vrhova

Ovakav bob je još jedan odličan izbor za one koji ne žele tipičnu frizuru kratke dužine. Krajevi izgledaju jako "mekano", a frizura je popularna već godinama jer izvrsno funkcioniše na svim teksturama.

 

 

Lob

Lob je zapravo dugački bob, u doslovnom prevodu s engleskog jezika (long bob). Idealan je izbor u dve situacije - kad ste odlučili da pustite kosu od dužine bob frizure, kao i kad se odlučite na šišanje, ali ne želite drastičan rez i prekratku kosu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

Frizeri kažu kako trenutno savršen lob nosi Kortni Kardašijan pa može poslužiti kao odlična inspiracija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Diva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike