Svi su oduševljeni stilom Sijene Miler u novoj hit seriji: Svaka kombinacija je jedna lekcija iz „moćne mode“

18.04.2022

16:46

0

Autor: Z. A.

Ovo je još jedan kostimografski zadatak koji inspiriše

Svi su oduševljeni stilom Sijene Miler u novoj hit seriji: Svaka kombinacija je jedna lekcija iz „moćne mode“
profimedia-0673147472 - Copyright Sijena Miler, "Anatomija skandala"/Profimedia

Još jedna serija odnosi svu pažnju. Reč je o seriji „Anatomija skandala“, čiji su početak mnogi jedva dočekali zbog poprilično skandaloznog sadržaja, a u kojoj glavnu ulogu igra lepa glumica Sijena Miler.

U seriji 40-godišnja Sijena igra ulogu Sofi Vajthaus, žene koju duboko potrese otkriće povezano s njenim suprugom Džejmsom. Serija obiluje brojnim obrtima i iznenađujućem tokom radnje, ali ono što, uz samu radnju, privlači pažnju jeste zadivljujuća garderoba Sijeninog lika.

A za modne kombinacije zadužena je kostimografkinja Sem Peri, inače nominovana za nagradu Emmy, a koja je u vezi sa stilom glavnog ženskog lika ispričala sledeće:

- Definitivno smo želeli elegantan i nenametljiv stil, a ne šljokice i sjajne materijale. Ono što smo hteli jeste puno elegantnog kroja, ništa preusko, ništa previše otvoreno i seksualno. Klasičan, dostojanstven stil koji ide u korak s trendovima.

Sijena Miler, "Anatomija skandala"/Profimedia
 

Modni komadi prikazani u seriji uključuju torbu „Loewe Balloon“, „Max Mara“ kaput od kašmira u boji kamilje dlake, „Victoria Beckham“ midi-haljinu od kepera...

Svilena haljina gemetrijskog printa i vezivanjem oko vrata, koju Sijena nosi i na naslovnom posteru, model je „Lottie“ brenda „Ceffin“ iza kojeg stoji Samanta Kameron, a košta 390 funti.

Garderoba Sijene Miler u seriji redefiniše moderno tzv. moćno odevanje. Stil koji na prvu loptu može delovati pomalo zastrašujuće zapravo može poslužiti kao sjajna modna inspiracija.

Viđene modne kombinacije daju vredne smernice za moćno odijevanje koje je prava šteta propustiti.

Profimedia
 

Moćno odevanje kao trend postoji već godinama, ali sada posebno dolazi do izražaja. Većoj popularnosti trenda, uz Sijenu u seriji, doprinela je i Kejt Midlton koja se neretko u javnosti pojavi u moćnoj, poslovnoj kombinaciji. A njihove sjajne kombinacije dokaz su kako se ovaj stil i te kako lako može kopirati i usvojiti.

Kostimografkinja Sem Peri rekla je jednom prilikom: - Odeća je moć, ali nije nužno i sreća. Ceo vam se svet još uvek može raspasti iako nosite lepu haljinu. Sofi, Sijenin lik, nije žena koja koristi svoju seksualnost da dobije ono što želi. Ona se dobro oblači jer ima novca da sebi priušti takav način života. Ona nije sujetna.

Stajlinzi likova u seriji odabrani su i složeni na način da odašilju snažne poruke.

Ono što ovakav način odevanja pokazuje jeste da uopšte nema potrebe za gomilanjem odeće u ormaru. Naglasak je na dobro odabranoj tzv. capsule garderobi za koju je dovoljno 15 do 20 modnih komada. Bilo da je reć o pantalonama širokih nogavica, džemperu s rol kragnom, sakou s kaišem ili kaputu – šta god da izvučete iz ormara bićete spremni bez greške. Tajna dobrog stila je u pronalasku fine ravnoteže, pronalasku modnog komada koji je elegantan i nosi više puta, a ne samo za jednu priliku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike