Šminkeri dele svoje najbolje savete o pravilnom uklanjanju vodootporne maskare

27.03.2022

10:32

0

Skidanje vodootporne maskare ima posebna pravila, jer pune trepavice su uvek cilj

Šminkeri dele svoje najbolje savete o pravilnom uklanjanju vodootporne maskare
profimedia-0070049737 - Copyright Profimedia

Da li vam jedna, dve ili čak tri trepavice ostanu na tupferu tokom rutinskog uklanjanja šminke?

Nažalost, jedan od najlakših načina da izgubite trepavice je uklanjanje maskare – obične ili vodootporne.

- Vodootporna maskara, iako ne šteti dok je nosite, zahteva strpljenje dok je uklanjate, jer brzo trljanje definitivno može oštetiti vaše trepavice - kaže Bina Kan, šminkerka. 

Takođe, može doći do iritacije, crvenila i svraba oko očiju.

Kako se bliži toplo vreme, tako se i sadržaj našeg nesesera sa šminkom menja, sve više razmišljamo o bjuti formulama kojima voda ne može ništa. Istovremeno, to podrazumeva i drugačiji način čišćenja lica i očiju.

Profimedia
 

Otporna na znoj, suze i vodu, vodootporna maskara je zvezda prolećne i letnje mejkap scene. Međutim, uveče je treba skinuti, a to nije tako jednostavno, tu klasične micelarne vode uglavnom ne pomažu. Ključno je koristiti ulje, odnosno formulu koja će rastopiti samu boju i teksturu maskare.

- Najbolji način je natopiti tupfer uljem i prisloniti ga na zatvoreno oko te lagano kliziti u smeru trepavice, kako biste lagano odstranili boju. Radite to na sporiji i nežan način, jer trepavice i oči su vrlo osetljivo mesto - savetuje američka šminkerka Bina Kan.

Tokom procesa treba malo pričekati, kako bi se boja skroz rastopila, jer trepavice su osetljive i ne bismo smeli da ih trljamo jer mogu krenuti da ispadaju. Agresivni pokreti nisu od pomoći kod skidanja vodootporne šminke, ona je postojana i to joj je svrha.

Unsplash
 

Kako biste bili  sigurni da nema ostataka, operite lice toplom vodom i sredstvom za čišćenje. Uverite se da su vam trepavice meke i da se slobodno kreću. Ako vaše uobičajeno sredstvo za čišćenje ne ukloni u potpunosti ostatke maskare, očistite sve mrlje nakon pranja pamučnim štapićem natopljenim micelarnom vodom.

Odlična je za žurke i slične događaje, ne samo na suncu, već i uveče, kada je bitno da se sve zajedno ne rastopi.

Osim trepavica, osetljive su i oči same po sebi. Kožu na tom mestu treba negovati kremama sa visokim postotkom hidratacije, pa čak i ujutro pre nego što krenemo da se šminkamo.

Na taj način koža će bolje podnositi promene temperature, kao i šminku koju svakodnevno stavljamo.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike