Duga ili kratka kosa: Pravilo 5,5 cm pomoći će vam da odaberete najbolju frizuru za svoj oblik lica i kvalitet kose (FOTO/VIDEO)

19.02.2022

09:59

0

Oduvek želelite da isprobate kratku frizuru, ali bojite se da vam možda neće stajati? Ili pak smatrate da kratki bob ili piksi lepo naglašavju vaše crte lica i ne želite da je pustite

Duga ili kratka kosa: Pravilo 5,5 cm pomoći će vam da odaberete najbolju frizuru za svoj oblik lica i kvalitet kose (FOTO/VIDEO)
107546272_293401265050924_3714244975534936756_n - Copyright Printscreen: Instagram/ dyachenkohairstyle

Naravno, dužina kose stvar je ukusa, a najvažnije je odabrati frizuru koja se vama najviše sviđa i s kojom ste sami najzadovoljniji. Ali jeste li se ikada zapitali koja bi vam frizura mogla najbolje pristajati?

Pravilo od 5,5 cm otkrit će vam odgovor na to pitanje .

Jer verovali ili ne, ali frizura koja najbolje pristaje vašem licu može da se izračuna, a prema pravilu za koje je potrebno malo matematike, optimalna dužina kose zavisi od važe vilice.

Formulu je osmislio tim stručnjaka za kosu iz linije za njegu kose Džon Forda i namenjena je izračunavanju da li vam stoji bolje kratka ili duga kosa. I za to ne morate ni da prođete pored frizerskog salona, lako ćete saznati kod kuće. Sve što treba je lenjir, olovka i ogledalo.

Kako funkcioniše pravilo od 5,5 cm?

Stanite ispred ogledala.

Uzmite olovku i postavite je vodoravno ispod brade.

Nakon toga uzmite lenjir i postavite ga pod pravim ulom na olovku u nivou ušne resice.

Na kraju jednostavno izmerite udaljenost od ušne resice do špica olovke.

Nego, zašto se pravilo zove 5,5 cm? Vrlo jednostavno: Ako je udaljenost koju ste izmerili u zadnjem koraku manja od 5,5 cm, odgovara vam kratka frizura. Ako je veća od 5,5 cm, duža kosa će vam ipak bolje stajati.

Šta još treba uzeti u obzir osim pravila 5,5 cm?

Naravno, matematička formula nije presudna za odabir željene frizure, ali bi vam mogla pomoći u odluci. Osim toga, oblik lica ili tekstura kose takođe igraju važnu ulogu u tome koja frizura može biti najbolji izbor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike