Nakon 10 godina, u Belu kuću useliće se i prva mačka Amerike

04.12.2020

10:40 >> 18:24

0

Autor: Z. A.

Ime i rasa mačke još nisu poznati

Nakon 10 godina, u Belu kuću useliće se i prva mačka Amerike
Copyright Pexels/ Filip Nowak

Kako prenose američki mediji, Bela kuća će u narednom periodu postati dom još jednog kućnog ljubimca – mačke, i to nakon što više od deset godina u njoj nije bilo životinja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Prvi put u istoriji, trenirani psi stižu u Belu kuću: Upoznajte Čempa i Mejdžora, prve pse Amerike

Kada se kandidovao za predsednika, Džozef Bajden rekao je da je vreme da se kućni ljubimci vrate u Belu kuću, pa izgleda da će se predsedničkim psima pridružiti i mačka kada Bajden preuzme dužnost.

Bajden i njegova supruga Džil rekli su da će u Belu kuću dovesti i mačku zajedno sa svojim nemačkim ovčarima Čempom i Mejdžorom, preneo je „CBS Sunday Morning“.

Džil Bajden je nagovestila da je maca i ranije bila u planu. U intervjuu za „Fox 5“ priznala je da bi „volela da dobije mačku“.
– Volim da imam životinje oko kuće – kazala je nova prva dama Amerike.

Ime i rasa mačke još nisu poznati.

Dva psa i mačka vratiće tradiciju predsednika koji drže kućne ljubimce u Beloj kući. Predsednik Donald Tramp bio je prvi predsednik koji nije imao nijednog ljubimca.

Pexels

ČITAJTE I: Političke igre ne štede ni pse: Prvim psima Amerike, Mejdžoru i Čempu, oboren nalog na Twitteru, #DOTUS se ubrzo vratili na mreže

Pre Trampa, Bo i Sani Obama imali su dva portugalska vodena psa. Porodica Džordža V. Buša imala je tri psa i mačku, a pre toga, predsednik Bil Klinton delio je Belu kuću sa poznatom crno-belom mačkom po imenu Soks, lutalicom koju je udomila njegova kćerka Čelsi, a kasnije se maci pridružio i labrador po imenu Badi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike