Kako da očistite staklenu tuš-kabinu da svi misle da je nema, i to jednim običnim sastojkom

13.08.2021

13:55 >> 14:03

0

Autor: Z. A.

Vrata tuš-kabine zbog kamenca i ostataka vode mogu da deluju neuredno, a još više su nezdrava

Kako da očistite staklenu tuš-kabinu da svi misle da je nema, i to jednim običnim sastojkom
Copyright Pexels

Održavanje bistrine i sjaja može se postići prilično lako brzim pranjem nakon svakog tuširanja, ali lako je izgubiti tu rutinu.

Verovatno niko nije čistio vrata tuškabine, a da se nije susreo s naslagama sapuna i kamenca. Te naslage mogu trajno da oštete staklo, pa vrata treba očistiti čim primetite da počinje da se pojavljuje „magla“, a to možete efikasno uraditi s nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće.

čitajte još i ovo

Kombinujte destilovano alkoholno sirće sa destilovanom vodom u razmeri 3 prema 1, stavite u činiju i u mikrotalasnu rernu na 60 sekundi.

Kada se tečnost ohladi, izlijte je u bocu s raspršivačem. Ako želite da izbegnete zaostali gorki miris sirćeta, dodajte u smesu nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Na vrata nanesite sloj spreja, ravnomerno pokrivajući celu površinu. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo prema dole osušite vrata krpom od mikrovlakana.

Pexels

Nakon toga, možete krpom još i ispolirati preostale mrlje. Ostavite vrata otvorena kako biste osigurali da preostala vlaga isparava s površine stakla, savetuje Real Simple.

čitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike