Jedna ispija energiju i donosi prokletstvo, a druga je otrovna: Dve biljke koje ni za živu glavu ne biste smeli da držite u kući

01.07.2022

09:25

0

Autor: Z.A.S.

Uglavnom se smatra da su kaktusi ti koji donose negativnu energiju, ali malo ko zna da su odmah sledeće na spisku monstera i difenbahija

Jedna ispija energiju i donosi prokletstvo, a druga je otrovna: Dve biljke koje ni za živu glavu ne biste smeli da držite u kući
Kućna biljka - Copyright Pixabay

Kada su u pitanju biljke, ko bi pomislio da neke od njih mogu da naprave probleme ili da donesu nesreću i prokletstvo? Naravno, u pitanju su verovanja, ali smo prilično sigurni da vam neće biti svejedno kada budete pročitali neka od njih.

Uglavnom se smatra da treba paziti sa kaktusima jer donose negativnu energiju, međutim, retko ko zna da je monstera sledeća na spisku, a da je odmah iza nje difenbahija.

Naime, feng šui stručnjaci smatraju da ove biljke iscrpljuju mentalnu snagu svojih vlasnika i da unose razdor u odnose. Ovo se posebno odnosi na male stanove u kojima je njihov negativan uticaj posebno jak.

Pixabay
 

Stručnjaci smatraju i da je ove biljke bolje držati u javnim ustanovama i velikim poslovnim kompanijama, odnosno tamo gde je promet ljudi na dnevnom nivou veliki.

U poslovnim prostorima, velika monstera koja se širi i raste, predstavlja simbol napretka i prosperiteta, međutim, u stanu, pogotovo ako je on mali, osim što "zagušuje" prostor, ova biljka ometa slobodan tok pozitivne energije.

Monteseru, upravo zbog ovoga, nazivaju i biljkom energetskim vampirom.

Pixabay
 

Pomenuli smo i difenbahiju, a sa njom je situacija malo drugačija. Ona nije biljka energetski vampir, ali jeste otrovna i nikako ne biste smeli da je držite u kući ukoliko imate decu ili kućne ljubimce.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike