Recept dana: Medeno srce - posna čokoladna poslastica, za koju vam je potrebno samo pola sata

06.12.2021

08:08

0

Odlično bi bilo da kod kuće imate i domaći džem

Recept dana: Medeno srce - posna čokoladna poslastica, za koju vam je potrebno samo pola sata
Profimedia

Mnogima od nas su čokoladni kolači omiljeni.

Pa čak i kada su posni.

Štaviše, nemojte misliti da zbog posnih namirnica gube na ukusu.

Baš naprotiv, jednako su ukusni i, verujte nam, neće se baciti.

Jedan od popularnijih, a posnih kolača jeste i čuveno medeno srce.

Dobra stvar je što je prilično lako napraviti ga.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a većinu, verovatno, već i imate kod kuće.

Sjajno bi bilo i da imate domaći džem.

Dakle, odvojte malo vremena i pripremite ovu čokoladno-medenu čaroliju.

Sastojci:

Za koru:

1. 310 g brašna
2. 310 g šećera
3. 260 ml kisele vode 
4. 1 šolja džema od kajsije 
5. 2 kašičice sode bikarbone
6. 2 kašičice cimeta 
7. 1 kašika kakaoa

Za premaz:

1. 8 kašika džema od kajsije
2. 100 g posne čokolade

Pixabay
 

Za glazuru:

1. 100 g posne čokolade
2. 4 kašike ulja

Priprema:

Brašno, šećer, cimet i kakao pomešajte, a kiselu vodu sjedinite zasebno sa džemom, a zatim tu dodajte sodu bikarbonu, promešajte i sipajte u smesu sa brašnom. Nakon što sve dobro sjedinite, sipajte smesu u kalup, koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj redni na 200 stepeni oko 15-ak minuta. Kolač premažite džemom, a preko toga izrendajte posnu čokoladu, zatim sipajte preostalu smesu za koru i pecite još 15 minuta. Kada kolač bude gotov, prelijte ga glazurom od čokolade, a nju ćete dobiti kada zajedno istopite čokoladu i ulje.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi