Kako da pileća džigerica ostane sočna i nakon prženja? Ispratite ovih nekoliko jednostavnih koraka

18.08.2022

12:10

0

Autor: Z.A.S.

Postoji nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate

Kako da pileća džigerica ostane sočna i nakon prženja? Ispratite ovih nekoliko jednostavnih koraka
Pileća džigerica - Copyright Profimedia

Pileća džigerica je izuzetno zdrava i trebalo bi što češće da je jedete. Međutim, kada je njena priprema u pitanju, valjalo bi da znate i neke cake.

Mnoge domaćice prave greške zbog kojih se meso, prilikom prženja, osuši i ne bude jestivo. Zato vam otkrivamo nekoliko jednostavnih trikova, uz pomoću kojih ćete je pripremiti bez mnogo muke.

Najvažnije je da meso ostane ukusno. Obratite pažnju na ovih nekoliko stvari.

Pre svega, nikada nemojte kupovati zamrznutu džigericu, već isključivo svežu. Zamrznuta džigerica će pustiti previše vode, pa meso neće biti sočno.

Takođe, bi meso, ukoliko planirate da pravite gulaš, obavezno prvo trebalo kratko da ispržite. Na taj način će se formirati korica koja će omogućiti da sok od mesa, prilikom kuvanja gulaša, ostane unutra.

So nikako nemojte da dodajete tokom procesa kuvanja bilo koje vrste mesa. Dodajte je ili pre ili posle, jer ukoliko so budete dodali tokom termičke obrade, ona će učiniti da meso postane suvo.

Profimedia
 

Obratite pažnju na vreme prženja džigerice. Nema potrebe da ono bude duže od 15 minuta. Ako džigericu budete pržili duže, izgubiće sočnost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike