Trikovi domaćica: Hrana će vam trajati mesecima, a vi ćete uštedeti

01.06.2022

12:30

0

Autor: D. R.

Pet praktičnih saveta koje možete odmah da isprobate

Trikovi domaćica: Hrana će vam trajati mesecima, a vi ćete uštedeti
potrošačka korpa profimedia-0652737882 - Copyright Profimedia

Kako troškovi života i dalje rastu, Britanci vide da i njihovi računi za namirnice rastu. Neki pametni kupci su na društvenim mrežama podelili svoje najbolje savete o tome kako smanjiti račune i uštedeti novac.

Lara Džervis, mama dvoje dece, nedavno je na svom TikToku profilu podelila nekoliko fantastičnih saveta za pravilno čuvanje i skladištenje namirnicama zbog kojih, kako ona tvrdi, svakog meseca uspeva da uštedi na hrani.

Profimedia
 

Ona je u videu pokazala na koje sve načine možemo produžiti rok hrani. Snimak je prikupio desetine hiljada pregleda i gomilu pozitivnih komentara, a u njemu Britanka deli pet praktičnih saveta koje svaka porodica može i sama kod kuće da isproba.

- Borite se s rastućim troškovima hrane i sve većim računima? - pitala je na svom profilu @lara.joanna.jarvis, a njen je prvi savet za uštedu zamrzavanje sendviča.

Profimedia
 

- Sendviči u koje idu sastojci na kojima piše da se upotrebe do nekog datuma mogu u zamrzivaču ostati sveži i nakon što on prođe, ukupno 30-ak dana - rekla je.

Drugi se savet ove mame odnosio na povrće koje, kaže, delimično sama sadi u svom vrtu.

- Najlakše je posaditi mladi luk i začinsko bilje, pokušajte! - rekla je.

 

@lara.joanna.jarvis Struggling with rising food costs and rocketing bills?? These tips to make your food last longer will help you save money on food, follow along for more money saving tips!! #zerowastekitchen #zerowastejourney #savemoneyonfood #moneysaving #moneysavingtips #saveonfoods #moneysavingmum #saveonfood #savingstiktok #savingtok #grocery #zerowaster ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

 

Za voće pak savetuje da se, da bi duže trajalo, čuva u zamrzivaču; pa "na primer limun koji se brzo sasuši možete iseći na komade i ostaviti u zamrzivač".

- Bobičasto voće prvo operite pa dobro osušite papirnim kuhinjskim ubrusom kako bi se upio višak vlage koja je takođe zaslužna za prerano truljenje - rekla je.

Podsetila je i da luk i beli luk najduže traju ako ih čuvate na mračnom i suvom mestu, npr. u špajzu ili kuhinjskom kredencu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike