Recept dana: Panna cotta

11.11.2020

07:08 >> 22:35

0

Omiljena italijanska poslastica koja će razmaziti vaša čula

Recept dana: Panna cotta
Copyright Pixabay

Jedan je od omiljenih italijanskih specijaliteta. Sama reč panna cotta znači kuvani krem, a originalno je potekao sa severa Italije, iz Pijemonta.

Zanimljivo je da se mnogi ne usuđuju da ga priremaju jer se plaše da li će uspeti da dobiju njegovu finu teksturu. Danas vam donosimo prilično jednostavan način za pripremu ove poslastice. Ispoštujte sve korake, a onda se prepustite uživanju u izgledu i ukusu vašeg remek-dela.

Sastojci:

  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml mleka
  • 75 grama šećera
  • ekstrakt ili aroma vanile
  • tri listića želatina
  • voće po želji

Način pripreme:

  • Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji pet minuta. U šerpi zagrejte mleko, pavlaku i šećer sa tri-četiri kapi vanile, ali ne dozvolite da proključaju. Ocedite listiće želatina i jedan po jedan ih dodajte u zagrejanu pavlaku uz neprestano mešanje. Kada se želatin u potpunosti rastvorio, možete da počnete sa izlivanjem.

Možda vas zanima: Recept dana: Brauni

Servira se prevrnuta na tanjiru, a ovaj korak mnogima zadaje najviše muke, pa vam otkrivamo jedan trik – isperite hladnom vodom dve veće, ili nekoliko manjih lepih čaša koje ste odabrali za serviranje. Dakle, panakotu nećete prevrtati, već ćete je servirati u čaši. Ostavite u frižideru najmanje četiri sata, a najbolje preko noći.

Servira se sa divljim bobičastim voćem, karamelom, topljenom čokoladom ili voćnim pireima, šta god da je po vašem ukusu ili vaših ukućana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike