Otkriveno ko su "Pink panteri" koji su harali Atinom: Zoran i Slađan imali više identiteta, policiji poznati odranije (FOTO/VIDEO)

26.04.2024

16:06

0

Zoran Hovanović (53) i Slađan Tešić (50) uhapšeni su u Atini zbog sumnje da su opljačkali najmanje dve zlatare

Otkriveno ko su "Pink panteri" koji su harali Atinom: Zoran i Slađan imali više identiteta,  policiji poznati odranije (FOTO/VIDEO)
Snimak pljačke zlatare u Atini - Copyright Youtube/ John Pappas

Srpski državaljani Zoran Jovanović (53) i Slađan Tešić, (50), za koje grčki istražitelji veruju da su pripadnici kriminalne bande "Pink Panter", uhapšeni su juče u Atini zbog sumnje da su od decembra 2023. godine opljačkali najmanje dve zlatare.

Kako navode lokalni mediji, Jovanović i Tešić kod sebe su imali i lažna dokumenta, prilikom pretresa grčki inspektori su pronašli nekoliko ličnih karti i lažnih vozačkih dozvola.

Plen koji su odneli, kako smo već pisali, vredan je 315.000 evra, a pljačkali su zlatare po principu "rififi", odnosno to su radili tako što su tipovali lokale koji se nalaze tik do napuštene zgrade. Noću bi dolazili do napuštenog objekta, i uz pomoć alata pravili rupu na zidu zlatare. Ulazili su u lokal, pokupili bi plen, a potom se dali u beg.

Prema pisanju grčkih medija, srpski "Pink panteri" kod sebe su imali lažna dokumenta u slučaju da budu uhvaćeni tokom akcije i da bi mogli da podvale lažne isprave.

Grčka policija odradila je pretrese na dve lokacije u Atini, tačnije u domu gde su živeli osumnjičeni i u jednoj hotelskoj sobi koja je bila njihova "rezidencija".

 

 

Inspektori su, kako pišu grčki mediji, juče oko podne uočili dvojicu Srba kako šetaju Aristotelovom ulicom u centru Atine i tražili su im legitimacije. Srbi su policajcima dali dokumenta, ali lažna. Dok je trajala provera njihovog identiteta, jedan od njih je pokušao da pobegne, ali je ubrzo spretnom reakcijom policajca nakon nekoliko metara uhvaćen. Kada je pao u ruke policajaca pružao je snažan otpor, toliko da ae gurao sa policajcima.

 

 

Drugi osumnjičeni Srbin je prilikom legitimisanja pokazao lažnu hrvatsku vozačku dozvolu, na kojoj je bila njegova fotografija.

Grčki mediji su objavili i kada su se dogodile dve pljačke čiji plen je bio 315.000 evra. Prva pljačka dogodila se 29. decembra 2023. oko 5.48 sati, kada su osumnjičeni Srbi pomoću svog Rififi metoda opljačkali zlataru "Prigipo" u ulici Kolokotroni br 34 u Atini. Iz te zlatare odneli su veliku količinu nakita i zlata, čija je ukupna vrednost bila 169.000 evra.

Druga pljačka, prema pisanju medija, dogodila se tri meseca kasnije, tačnije 21. marta u 6.07 sati, kada su "Pink panteri" upali u zlataru "N.Billis" koja se nalazi na Trgu Omonija br 18 u Atini. Takođe, iz lokalu su izneli veliku količinu nakita i zlata, čija je ukupna vrednost 147.000 evra.

Kako se navodi, ovo verovatno nisu jedini lokali koji su bili na meti osumnjičenih Srba. Jovanović i Tešić su odranije poznati grčkoj policiji, a nekoliko puta su i osuđivani zbog raznih krivičnih dela.

Prilikom fizičkog pretresa od jednog osumnjičenog je oduzeto:

    1. Jedan mobilni telefon
    2. Pedeset evra u kešu
    3. Jedna platna kartica


U istrazi sprovedenoj u njegovom domu u Aristotelovoj ulici br. 67 u Atini, pronađeno je i oduzeto:


    1. Ručni alat za provalu
    2. Tri sata
    3. Deset komada zlatnog i srebrnog nakita, kao i lažni nakit
    4. Automobil
    5. Motor "honda"


Prilikom fizičkog pretresa drugog osumnjičenog pronađeno je i oduzeto:


    1. Dva mobilna telefona
    2. Suma od sto evra
    3. Jedna platna kartica
    4. Jedna lažna hrvatska vozačka dozvola

U uviđaju obavljenom u njegovoj sobi hotela "ALBION" u ulici Akominatou br. 20 u Atini, pronađeno je i zaplenjeno:


    1. SIM kartice
    2. Jedna platna kartica
    3. Jedan kofer sa puno odeće
    4. Automobil "opel astra"

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike