Sladak i funkcionalan: "Hyundai" predstavio robota prodavca automobila

26.01.2021

19:20 >> 15:15

0

Prepoznaje ako ste ušli bez maske u prostoriju i odmah će vas zamoliti da je stavite

Sladak i funkcionalan: "Hyundai" predstavio robota prodavca automobila
Copyright Printscreen/Hyundai

Poslednjih meseci ljudska interakcija svedena je na minimum zbog pandemije koronavirusa. Pa je tako kompanija “Hyundai” u cilju da obezbedi pomoć potencijalnim kupcima bez neophodne ljudske interakcije, predstavila DAL-e, novog robota koji je „sladak“, ali i veoma funkcionalan.

Robot je predstavljen u “Hyundai Motor Showroom-u” u južnom Seulu, gde će funkcionisati u okviru pilot projekta. Kompanija je navela da je DAL-e-ova svrha da pomogne klijentima koji zbog kovida izbegavaju ljudske kontakte.

Roboti prodavci

DAL-e je skraćenica od „Drive You, Assist you, Link with you-experience“, a robot je opremljen sa vrhunskom AI tehnologijom dizajniranom da klijentima obezbedi prijatno korisničko iskustvo. On poseduje sistem za prepoznavanje facijalnih ekspresija, kao i govornu platformu koja bi trebalo da obezbedi i glasovnu komunikaciju sa potencijalnim kupcima.

“Hyundai” navodi da robot može da prepozna kad neko bez maske uđe u prostoriju, kao i da ga zamoli da je stavi. DAL-e ima četiri omnidirekciona točka i može da se kreće i da sprovodi klijente kroz šourum. Poseduje i ekran osetljiv na dodir na vrhu „glave“, na kome se prikazuju dodatne informacije o odabranom vozilu, a po potrebi, slika može da se bežičnim putem prenese i na najbliži veliki displej u prodavnici. Robot je opremljen i prijateljskim „modom“, pa osim što daje poslovne informacije, može da zamoli klijente da naprave selfi s njim.
Kompanija planira da, ako pilot projekat bude uspešan, napravi DAL-e robote za svaki “Hyundai” i “Kia” showroom.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Endgadget

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike