„Audi“ se polako okreće luksuzu i preuzima „Bentley“

27.10.2020

17:20 >> 15:46

0

Autor: Z. A.

Iduće godine u potpunosti bi trebalo da kontroliše tehnološke i finansijske aktivnosti ove luksuzne marke

„Audi“ se polako okreće luksuzu i preuzima „Bentley“
Copyright Bentley

Poslednjih godina „Audi“ se dokazao kao emotivnija i tehnološki zrelija strana „Volkswagena“, a sada će svoju moć pokušati da pokaže i među britanskom aristokratijom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Uz novu superbelu farbu ne treba vam klima u automobilu

„Bentley“ je pod kapom „Volkswagena“ procvetao i prošlu godinu završio u značajnom plusu. Ovu godinu će pak usled krize uzrokovane pandemijom sigurno biti u minusu, a samim tim i u nemilosti šefova. U „Volkswagenu“ su već odlučili da će ići u smeru elektromobilnosti i autonomne vožnje kao dva najvažnija trenda. U takvoj atmosferi su premium igrači ispali iz fokusa, pa se tako stiče utisak da marke kao što su „Lamborghini“, „Bugatti“ i „Bentley“ nisu prioriteti.

Kako se ipak ne bi zapostavili, svi će pod jednu kapu, i to „Audijevu“. Kako piše „AutomobilWoche“, prvi čovek VW grupe odlučio je da „Bentley“ stavi pod direktnu kontrolu diva iz Ingolštata. Za „Bentley“ trenutno odgovara Oliver Blum, koji ujedno obavlja ulogu „Porscheovog“ šefa, a tako će ostati do kraja godine.

Bentley

Iduće godine „Audi“ bi u potpunosti trebalo da nadzire „Bentleyeve“ tehnološke i finansijske aktivnosti, a verovatno će se razmotriti ima li smisla ovakav brend ostaviti u gami. Uostalom, to se upravo sada radi s drugim luksuznim markama, pa su trenutno na tapetu „Lamborghini“, „Bugatti“ i „Ducati“.

ČITAJTE I: Da li plaćate veću štetu ako zimi izazovete udes sa letnjim gumama?

„Bentley“ bi stoga ubuduće trebalo više da se oslanja na „Audi“, posebno glede razvoja električnog modela koji će se oslanjati na naslednika „Audijevog“ modela A8. Takođe, novi „Continental GT“ i „Flying Spur“ bi preuzeli arhitekturu nove platforme „Premium Platform Electric“ (PPE), koju zajednički dovršavaju „Audi“ i „Porsche“. Ono gde će se i dalje značajno razlikovati jeste dizajn, pa „Bentley“ postaje sinonim „održivog luksuza“ i glavni rival „Rolls Royceu“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike