Rođendan ne ide bez poklona: Zvezda proglasila najbolje

04.03.2021

11:54 >> 14:30

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli, tradicionalno na rođendan, uručili nagrade najboljima u godini za nama

Rođendan ne ide bez poklona: Zvezda proglasila najbolje
Copyright MN Press

Sportsko društvo Crvena zvezda slavi 76. rođendan. U pandemijskim uslovima i zbog poštovanja epidemioloških mera, ovogodišnja proslava održana je u znatno izmenjenim uslovima uz tradicionalno proglašenje najboljih u godini za nama.

Za najboljeg trenera izabran je strateg fudbalskog kluba Dejan Stanković, koji je u 2020. godini na Zvezdinoj klupi sedeo 43 puta, ostvarivši 33 pobede, šest remija i četiri poraza, uz gol razliku 90:21. Nekadašnji kapiten crveno-belih uspešno je završio šampionski put koji je započeo Vladan Milojević, dok je jesenas ekipu doveo do nokaut faze Lige Evrope.

– Srećan nam 76. rođendan i želim od srca svim klubovima Sportskog društva da nastavimo da branimo crveno-bele boje kao i dosad, jer nam istorija daje veliku obavezu da to učinimo. Za ovaj trofej su zaslužni svi momci, zajedno sa stručnim štabom i upravom kluba koja je imala poverenje u danima i utakmicama kada to nije bilo najboje. Stali su čvrsto, dali podršku, a kada radiš pošteno i kada se ponašaš pošteno rezultati se vraćaju – rekao je Dejan Stanković.

Najbolja sportistkinja crveno-bele porodice je mlada džudistkinja Andrea Stojadinov, koja je u roku od 15 dana osvojila tri medalje na prvenstvima Evrope – srebro za seniorse, bronza za mlađe seniore zlato za juniore. Takođe, osvojila je prvu medalju na najjačim svetskim turnirima u serniorskoj konkurenciji, bronzu na Grend slemu u Mađarskoj, uz titulu prvaka Srbije u kategoriji do 48 kg, te zlato na Evropskom kupu u Dubrovniku.

Najbolji sportista SD Crvena zvezda u 2020. godini bio je kapiten fudbalera Milan Borjan, koji je isto priznanje dobio i od fudbalskog kluba.

– Srećan nam crveno-beli rođendan, da nastavimo ovako u svim kategorijama da osvajamo prvenstva i titule i da se uvek radujemo jer smo velika familija. Želeo bih da se zahvalim stručnom štabu, upravi, saigračima bez njih ovo ne bi bilo moguće – kazao je Borajn.

Očekivano, za najbolji kolektiv izabran je fudbalskli klub, koji je uz osvajanje titule sa 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, osvojio titule u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji. Trofej je primio generalni direktor Zvezdan Terzić.

Pročitajte još

– Na današnji dan pre 76 godina rođena je Crvena zvezda, najveći klub na ovim prostorima i ponos ovog naroda i države. Svima zvezdašima čestitam rođendan. Drago mi je što smo četiti puta zaredom najbolji na ovim prostorima, četiri puta zaredom igramo u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Ponosan sam na sve uspehe koje su napravili drugi naši sportisti, siguran sam da je i među njima bilo onih koji su zaslužili ovu nagradu. Ostaje nam da se borimo kao i dosad za crveno-bele boje u nadi da će pandemija proći u ovoj godini, da će nam omogućiti da živimo u normalnijim okolnostima i da će fudbalski klub nastaviti da bude oslonac i kičma čitavog Sportskog društva uz pomoć ostalim klubovima – rekao je Terzić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike