Stiže još jedan dokaz: Ova evropska sezona Zvezde je istorijska

19.02.2021

09:39 >> 09:51

0

Autor: D. B.

Crveno-beli srušili dva rekorda kada su u pitanju klupski koeficijenti

Stiže još jedan dokaz: Ova evropska sezona Zvezde je istorijska
Copyright MN Press

Gol Milana Pavkova u poslednjim momentima meča 1/16 finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, gol kojim je otpisani napadač ponovo postao čovek kome navijači crveno-belih pevaju pesme, doneo je potvrdu onoga što je nedavno rekao i generalni direktor beogradskog kluba Zvezdan Terzić – ovaj tim je najbolji u skorijoj istoriji kluba.

Remi sa slavnim italijanskim klubom omogućio je družini Dejana Stankovića da nadmaši dosadašnji rekord po broju osvojenih poena koji je do sada držao tim iz prve godine ere Vladana Milojevića. Ove sezone osvojeno je 9.000 bodova, čime je nadmašen rekord iz sezone 2017/2018. kada je saldo uvećan za 8.000 bodova.

Uspesima u Evropi, tokom poslednjih pet godina, crveno-beli su stigli do 31.500 bodova i 51. mesta na UEFA rang listi. To je i novi rekord kada su u pitanju timovi iz Srbije pošto je Partizan na kraju sezone 2006/2007 stigao do 31.256 bodova.

Pročitajte još

A šta sve ove brojke znače? Navijači Zvezde se nadaju mestu nosioca čak i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali, za tako nešto biće potrebno čudo na “San Siru”, kao i niz povoljnih rezultata odnosno loše rezultate timova kao što su Olimpijakos, Slavija, Seltik, Dinamo iz Zagreba… Zvezda će sigurno do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona biti među nosiocima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike