Nije sjano, ali nema očajavanja: Filipovski i Veličković o stanju desetkovane ekipe pred najvažnije mečeve u sezoni

24.02.2021

22:31 >> 22:54

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli se u teškoj situaciji spremaju za Zadar i Trento

Nije sjano, ali nema očajavanja: Filipovski i Veličković o stanju desetkovane ekipe pred najvažnije mečeve u sezoni
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana nikako ove sezone da uđu u koliko toliko mirnije vode. Turbulentan period crno-belih traje od starta takmičarske godine, a pošto su ostali bez prvog trofeja u sezoni, izabranici Saše Filipovskog, i sam slovenački strateg, suočavaju se sa novim problemima.

Pred košarkašima kluba iz Humske je jedna od najvažnijih utakmica ove sezone, ali umesto da sve misli usmere ka Trentu, stručni štab Partizana mora da osluškuje vesti iz doktorske ordinacije, kako bi znali na koga mogu da računaju za predstojeće duele protiv Zadra i italijanskog tima.

– Stanje nije sjajno jer imamo puno povreda. Na treningu imamo devet igrača, na centarskoj poziciji smo ostali sa Rašonom Tomasom, četvorke su Dangubić i Rade Zagorac, Pejdž je odsutan 10 dana zbog povrede ahilove tetive. Radimo i daćemo sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Prebrojaćemo se pred utakmicu, videćemo ko će moći da igra, ko ne. U petak putujemo za Zadar i posle direktno za Trento – rekao je za TV Partizan trner Saša Filipovski.

Borba za plej-of regionalnog takmičenja za crno-bele je odavno u domenu teorije, ali to ne znači da će u Zadar ići bez želje za pobedom.

– Imaju veliku širinu u napadu, igrače koji mogu da pogode za tri poena. Četvorke su pokretljive, brze, imaju puno kreatora i jedan na jedan igrača. Ekipa je slična zadraskoj školi košarke, godinama igraju široko, brzo, sa puno šuteva iz kornera. Važna će biti naša osnovna igra, kako ćemo braniti jedan na jedan, pik end rol, kako ćemo da punimo reket, branimo kontranapad…

Crno-beli bi eventualnim trijumfom u Trentu mogli da okrenu sezonu ka pozitivnom epilogu.

– Više se bavimo sobom, nego Trentom. Nadam se da ćemo biti kompletniji nego protiv Zadra. Povredio nam se i Mika (lakat), i za njega čekamo situaciju kakava će biti. Najvažnije je u životu izvući maksimum i dati sve od sebe s onim što imaš. Plakanje i traženje izgovora unapred nema smisla, momci koji su tu dobro rade, mladi su željni napretka, jedva čekaju šansu, gladni su i grišće parket i tako treba nastupati – kazao je Filipovski.

Jedan od košarkaša koji je van stroja je i kapiten Novica Veličković zbog distorzije skočnog zgloba.

– Da je mala nije, koliko će trajati oporavak ne znam. Nije prijatno. Kad nekoga nema neko drugi treba da iskoči i da proba da pokrije izostanak. Sigurno da nije lako kada se povrediš, najteža stvar za sportistu je kada mora da gleda trening. Ne treba očajavati, šta je tu je.

Pročitajte još

Vidljivo je bilo da najiskusnijem košarkašu Partizana nije do priče, pa je pred dva duela kratko rekao:

– Prvo Zadar treba odigrati, biti maksimalno fokusiran i probati da se dobije ta utakmica. Ne razmišljati o Trentu uopšte u ovom momentu jer kako nas je krenulo sa povredama fokus treba da bude samo na onome što sledi, a posle će se spremati i to drugo – kazao je Veličković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike