Meč koji kroji budućnost crno-belih

16.10.2020

12:01 >> 19:58

0

Autor: D. B.

Košarkaši Partizana sutra igraju duel protiv FMP-a

Meč koji kroji budućnost crno-belih
Copyright MN Press

Teško da je neko očekivao da ćemo već u 3. kolu ABA lige meč Partizana ocenjivati kao jedan od najvažnnijih u sezoni. A opet, sutrašna utakmica i gostovanje crno-belih u Železniku i utakmica protiv FMP-a dobija takav epitet pre svega zbog lošeg starta tima Vlada Šćepanovića u regionalnom takmičenju.

Tim iz Humske vratio se u Srbiju juče posle utakmice Evrokupa u Kazanju, a jučerašnji dan bio je posevećen pripremama za utakmicu sa „panterima“.

– Očekuje nas duel protiv ekipe koja će nas dočekati maksimalno motivisana i spremna nakon što se sedam dana pripremala za nas. Ukoliko želimo da ih savladamo, oprez, koncentracija i borbenost moraju biti na najvišem nivou tokom cele utakmice. U dosadašnjem delu sezone nismo pokazali svoj potencijal koji je ogroman, ali verujem da ćemo već od sutrašnje utakmice početi da igramo dobro u kontinuitetu – tvrdi trener crno-belih Vlado Šćepanović.

Ostoja Mijailović za 24sedam: Partizan ne živi od pet utakmica

Tokom dosadašnja 23 duela FMP-a i Partizana u ABA ligi crno-beli su slavili 18 puta. U Železniku su još i „panteri“ uspevali da dobijaju pokoji duel (četiri od 11), ali istorija jasno kaže da je tim iz Humske favorit.

Sa tim se slaže i strateg tima iz Železnika Vlada Jovanović.

– Posle porazu u Splitu, u goste nam dolazi jedna od najjačih ekipa u ligi. Partizan je zadržao gotovo ceo tim od prošle sezone, pojačao ga sa nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača, a sigurno da pored lošijeg starta ima najveće sportske ambicije. Sa druge strane, mi ćemo konačno biti kompletni i u situaciji da predstavimo neke mlade igrače. Tu pre svega mislim na Popovića i Pecarskog, ali i druge koji treba da potvrde talenat. Naravno da pored toga imamo veliki sportski motiv da igramo dobru košarku, sa puno trčanja i energije. Ukoliko budemo na visini zadatka, mislim da i protiv favorita, možemo da igramo ravnopravan meč i dođemo do dobrog rezultata – najavljeuje Jovanović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike