Ostoja Mijailović za 24sedam: Partizan ne živi od pet utakmica

15.10.2020

10:00 >> 20:49

0

Autor: M. Rogač

Predsednik crno-belih o stanju u klubu posle četvrtog poraza u sezoni

Ostoja Mijailović za 24sedam: Partizan ne živi od pet utakmica
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su bili pravi hit prethodne sezone, ali njihove partije nisu krunisane jer su takmičenja prekinuta zbog pandemije virusa korona. Preko leta je došlo do promene na klupi, Vlado Šćepanović je zamenio Andreu Trinkijerija, između ostalog otišao je jedan od glavnih igrača Kori Volden… Ekipa je pretrpela određene izmene, ali se očekivalo da zadržani kostur i u ovoj takmičarskoj godini bude na sličnom nivou. Međutim, posle pet odigranih utakmica učinak crno-belih je daleko od očekivanog (1-4).

Porazi u ABA ligi od debitanta Borca i Budućnosti, trijumf nad Venecijom i dve izgubljene utakmice u Evropi – prvo od Huventuda posle visokog vođstva, potom vrlo ubedljivo u Kazanju od Uniksa – 93:70. Trener Šćepanović je izjavio posle meča u Rusiji da je definitivno nešto pogrešno, ali da mora da sazna šta je u pitanju.

O trenutnom stanju u klubu za 24sedam pričao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Niko nije zadovoljan načinom na koji smo otvorili sezonu. To je razlog da se zamislimo i da tražimo rešenje za izlazak iz trenutne situacije. Da li brinem? Za Partizan morate brinuti i kada gubi i kada dobija – poručio je Mijailović.

Šćepanović: Nešto je pogrešno, moramo da saznamo šta

Prvi je na udaru, kao što to obično bude, trener koji vodi ekipu. Na pitanje da li je klupa na kojoj sedi Šćepanović poljuljana posle četiri poraza ili ne, prvi čovek kluba iz Humske nije imao konkretan odgovor.

Verujem da je treneru i igračima teže nego svima koji ih kritikuju. Ne želim da govorim o poljuljanoj ili nepoljuljanoj klupi. Situacija nije onakva kakvoj smo se nadali, ali Partizan ne živi od pet utakmica. Upirati prstom je lako. Hajde da vidimo šta su uzroci i šta je rešenje. Verujem da ćemo rešenje pronaći.

Prave razloge poraza bolje znaju igrači i stručni štab, nego predsednik.

Verujem da su u pitanju košarkaški razlozi, a u njih ne želim da ulazim.

Kriza se nastavila i u Kazanju: Uniks naneo Partizanu bolan poraz

Na utakmici protiv Budućnosti Rašon Tomas je u jednom trenutku poslat u svlačionicu. Posle toga nije bio u sastavu tima za put u Rusiju…

Tomas je odličan igrač ali i neko ko je i prošle i ove sezone imao neke disciplinske ispade. U klubu za to postoji pravilnik koji podrazumeva jednak tretman za sve.

Stav predsednika kluba je sasvim jasan:

Strpljenje, analiza, rešenje. To je jedini pravi put – zaključio je Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike