KRAJ: Partizan poražen uz zvuk sirene

15.12.2020

19:20 >> 21:42

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli drugi put poraženi od Burža

KRAJ: Partizan poražen uz zvuk sirene
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su u pretposlednjem meč prve runde Evrokupa.

U 10. kolu crno-beli su izgubili na gostovanju od Burža 73:71, košem Skraba uz zvuk sirene.

Dule bez cenzure: Šta ga brine u Partizanu i šta je uradio virus “čovid 19”

Izabranici Saše Filipovskog u Francuskoj su propustili priliku da se revanširaju rivalu za poraz u beogradskom meču, zakomplikovavši sebi borbu za što bolju poziciju pred početak Top 16 faze takmičenja.

Filipovski pred Burž jasan: Najbitnija utakmica u dosadašnjem delu Evrokupa

40′ – KRAJ

Anđušić poentira s poludistance za izjednačenje, Jaramaz je izgubio loptu, ali je Skrab na drugoj strani promašio s poludistance. Jaramaz je promašio trojku sa devet metara, kao i Anđušić na drugoj strani, ali je Skrab iz odbojke, uz zvuk sirene, doneo pobedu Buržu.

38′ – OPET DRAMA

Janković poenima iz reketa prekida seriju Burža, a Pelos pogađa trojku za, dosad, najveću prednost Francuza – 67:63, 37. minut. Tomas zakucava, ali na drugoj strani Pelos potpuno sam u reketu postiže lake poene. Mekintajer pogađa veoma važnu trojku za crno-bele. Trojkom Rašona Tomasa Partizan vodi pred završnih minut i 40 sekundi četvrte četvrtine –  71:69.

36′ – CRNO-BELI STALI

Burž je u seriji 6:0, Filipovski traži tajm aut. Francuzi vode posle poena Skraba u kontranapadu 62:61 na ulasku u 35. minut. Janković pravi faul u napadu. Za više od pet minuta košarkaši Partizana postigli su samo dva poena, a Pelos s dva ubačena bacanja povećava prednost domaćina – 64:61.

34′ – PARTIZAN ČUVA VOĐSTVO

Posle skoro tri minuta u završnom kvartalu prve poene za Burž postiže Anđušić s linije penala (2/2) – 61:58, 33. minut. Crno-beli nisu šutnuli na koš za 24 sekunde, Anđušić poentira s poludistance na isteku napada i vraća Burž na minus jedan – 61:60, 34. minut.

32′ – BEZ POENA

Oba tima prokockali su uvodne napade na kraju četvrte deonice, a prve poene postigao je Kodi Miler Mekintajer s poludistance posle više od dva minuta igre u četvrtom kvartalu.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Posle dva ubačena bacanja Anđušića, Mozli pogađa s poludistance. Tomas još jednom seče napad domaćih i asistira Mekintajeru koji polaže loptu u koš u kontranapadu – 56:51. Benitez je poentirao uz faul, ali je promašio dodatno bacanje, a na drugoj strani Trifunović postiže trojku. Ašćerić vraća trojku, crno-beli na kraju treće deonice vode 59:56.

28′ – PEJDŽ I MEKINTAJER

Markus Pejdž poenima s poludistance prekida poenterski post Partizana, koji posle dva ubačena bacanja Mekintajera vodi 52:49 na isteku 28. minuta igre.

26′ – PROMAŠAJI NA OBE STRANE

Crno-beli su ušli u seriju promašaja s poludistance, a Anđušić ubacuje dva bacanja i vraća Burž na minus jedan – 48:47, 25. minut. Jedna od, večeras, retkih grešaka Mike nije kažnjena pošto je Anđušić promašio trojku, ali je na drugoj strani neprecizan s poludistance bio i Gordić. Omić poentira u reketu Partizana za minimalno vođstvo Burža.

24′ – CRNO-BELI BOLJI

Omić postiže prve poene za domaće u nastavku meča na isteku 22. minuta, ali na drugoj strani odgovara Gordić. Mika je iznudio faul u napadu Omića, ali su Gordić, pa Zagorac bili neprecizni za dva, odnosno tri poena. Pikok to kažnjava trojkom. Na drugoj strani poentira Zagorac posle utrčavanja, crno-beli u 24. minutu vode 48:45.

21′ – TROJKA MIKE

Blokadom Mozlija i trojkom Mike počelo je drugo poluvreme, crno-beli vode 44:40.

20′ – POLUVREME

Poenterski post Burža s linije penala (1/2) prekida Elen. Domaći prave brzu seriju 5:0 i prilaze na minus tri, minut pre odlaska na veliki odmor. Filipovski traži tajm aut – 41:38. Rašon Tomas je promašio šut za tri, Elen poentira s poludistance. Na kraju prvog poluvremena crno-beli vode 41:40.

18′ – CRNO-BELI BLIZU DVOCIFRENOG PLUSA

Vezali su crno-beli nekoliko napada bez poena, ali su to kompenzovali dobrom igrom u odbrani, koja je krunisana presčenom loptom i zakucavanjem u kontri Rašona Tomasa. Partizan na dva i po minuta pre kraja prvog poluvremena vodi 41:33.

16′ – PARTIZAN ODBIO NAPAD BURŽA

Mini seriju domaći 4:0, kojom su prišli na minus tri, trojkom prekida Rašon Tomas, a posle velike borbe i osvojene lopte Pejdž je fauliran u kontranapadu. Pogodio je Partizanov Amerikanac oba bacanja, crno-beli na isteku 15. minuta vode 39:31. Pelos poenima iz reketa prekida seriju crno-belih 5:0.

14′ – BURŽ SE EKSPRESNO VRAĆA

Posle tajm auta trenera Burža, Francuzi postižu dve vezane trojke i ekspresno se rezultatski vraćaju u igru – 31:27. Minut odmora traži Filipovski, posle čega Jaramaz postiže važnu trojku za crno-bele – 34:27, 12. minut.

12′ – PARTIZAN UVEĆAVA PLUS

Crno-beli su zatvorili sve prilaze košu, a posle trojke Pejdža i dva ubačena bacanja Jaramaza stižu do prve dvocifrene prednosti – 31:21, 12. minut.

10′ – KRAJ PRVE DEONICE

Jaramaz i Mika postižu svoje prve poene na meču i vraćaju Partizanu plus tri na ulasku u poslednji minut prve deonice – 24:21. Poenima Mike posle ofanzivnog skoka Partizan na prvi dvominutni odmor ide sa plus pet – 26:21.

8′ – CRNO-BELI VODE

Igra se koš za koš. Zagorac i Dangubić sa jedne, Omić i Skrab s druge strane – 15:15, 7. minut. Posle trojke Dangubića, poene iz prodora postiže Dangubić. Janković postiže nove poene posle ofanzivnog skoka, crno-beli vode 20:17 u 8. minutu, a Anđušić na drugoj strani ubacuje trojku uz faul, pogađa i dodatno bacanje za minimalno vođstvo Francuza – 21:20.

5′ – NEREŠENO

Poenima Zagorca i Mekintajera iz prodora crno-beli dolaze do prednosti, ali samo na kratko, pošto Omić poentira s poludistance – 11:11, 5. minut.

3′ – TOMAS GURA “VALJAK”

Na isteku trećeg minuta mečaBurž vodi posle trojke Skraba – 9:7. Rašon Tomas postigao je prvih pet poena za crno-bele, pre nego što je Janković poentirao posle skoka u napadu.

1′ – POČEO MEČ

Meč je otvoren poenima Tomasa na jednoj i Pikoka na drugoj strani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike