Mornar preživeo dramu protiv Gran Kanarije

13.01.2021

22:53

0

Autor: M. R.

Barani slavili na gostovanju - 102:100

Mornar preživeo dramu protiv Gran Kanarije
Copyright MN Press

Šest utakmice Top 16 faze je odigrano večeras. Virtus je startovao pobedom protiv Cedevita Olimpije, dok je Partizan upisao ubedljiv trijumf protiv Trenta. To su jedine dve ekipe koje su slavile na domaćem terenu. U preostala četiri meča slavili su gosti, a najdramatičniji je bio okršaj Mornara i Gran Kanarije.

Barani su umalo ispustili visoko vođstvo koje su imali u finišu. Samo minut i po pre kraja vodili su na gostujućem terenu 100:90, ali su dozvolili protivniku da dođe do izjednačenja. Na 21 sekundu pre kraja na semaforu je sijalo 100:100. Međutim, kad je već delovalo da će se igrati produžetak Džejkob Pulen je uspeo da uhvati svoj promašaj, a onda i da iznudi faul. Sa linije slobodnih bacanja doneo je prvi trijumf u Top 16 fazi ekipi Mihaila Pavićevića.

On je završio meč sa 14 poena, dva skoka i pet asistencija. Najbolju partiju pružio je Ajzea Vajthed – 28 poena (4-4 za tri), tri skoka i pet uspešnih dodavanja. Keni Gebrijel je postigao 14 poena i dodao osam skokova. Marko Jeremić je dao 13, a Smit Tejlor 11. Novi plejmejker Nemanja Gordić je upisao dva poena. U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Ej Džej Sloter koji je postigao 23 poena i podelio deset asistencija.

U narednom kolu Mornar će igrati sa Andorom 20. januara, a Gran Kanarija će gostovati Uniksu u Kazanju istog dana. Upravo su njihovi sledeći protivnici odmerili snage večeras, a slavio je ruski tim na gostujućem terenu – 73:66.

Monako je bio veoma ubedljiv protiv Nantera – 93:65, a Huventud je dobio Unikahu 95:86.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike