Perkins dirigovao, Mozli zakucavao, Partizan pobedio: Trento u Beogradu ubacio samo 43 poena

13.01.2021

21:13 >> 21:27

0

Autor: M. Rogač

Crno-beli ubedljivi na startu Top 16 faze Evrokupa - 71:43

Perkins dirigovao, Mozli zakucavao, Partizan pobedio: Trento u Beogradu ubacio samo 43 poena
Copyright MN Press

Zaigrao je Partizan po notama novog igrača Džoša Perkinsa i upisao prvu pobedničku recku u Top 16 fazi Evrokupa. Na otvaranju ovog dela takmičenja “parni valjak” je u Beogradu ubedljivo slavio protiv italijanskog Trenta – 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13).

Pročitajte još

Mnogo toga su ove sezone crno-beli uprskali u regionalnom takmičenju, gde prilično zaostaju u trci za plej-of, ali na evrosceni i dalje imaju šansu da pokažu da vrede. Već u prvom kolu došao im je na megdan rival po meri. Dva minuta su bila potrebna da se razigra Miler-Mekintajer, koji je serijom od šest poena dao saigračima krila. Ruku su za šut iz daljine namestili Pejdž i Dangubić pa su crno-beli zahvaljujući njihovim trojkama posle pet minuta imali dvocifrenu prednost – 15:5.

Saša Filipovski je prvi put mogao da računa na novog plejmejkera Džoša Perkinsa. Na debiju je pokazao da bi mogao da popravi stvari u crno-belom taboru. Nagovestio je dobru saradnju sa centrom Vilijamom Mozlijem, a uz organizaciju igre nije zapostavio ni poenterski učinak. Partizan je u drugoj četvrtini dozvolio rivalu da postigne samo četiri poena, pa je na pauzu otišao sa vođstvom – 35:20.

Nije ni u nastavku Trento imao oružje da se suprostavi domaćem timu. Samo je Vilijams pokušavao da se nadigrava sa rivalom, ali sam nije mogao mnogo. “Parni valjak” je preko raspoloženog Mozlija u 28. minutu poveo 20 razlike, pa je već tad bilo jasno da je na pragu pobede. Poslednje znake života gosti su dali na startu poslednje deonice, ali ih je brzo presekao tajm-autom Filipovski. Pogađali su u završnici Pejdž i Tomas, pa se prednost samo povećavala do konačnih “plus 28”.

U narednom kolu Partizan gostuje 19. januara ekipi Metropolitana, a onda i Lokomotivi u Krasnodaru 27. januara. Ove nedelje ih čeka u ABA ligi duel sa ekipom Budućnosti u Podgorici.

PARTIZAN: Mika 4 (4sk), Miler-Mekintajer 9 (8sk, 4as), Zagorac 5 (5sk), Pejdž 9 (6-3 za tri), Dangubić 8 (4as), Stefanović, Veličković, Perkins 11 (5sk, 6as), Janković 8 (6sk), Tomas 5 (4sk), Trifunović, Mozli 12 (7sk). 

TRENTO: Paskolo 3, Konti 2, Maje 5, Vilijams 15 (8sk), Mecanote 5, Sanders 4, Ladurner 2, Forej, Braun 7 (7sk, 5as). 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike