Igokea ostvarila prvu pobedu u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona

09.03.2021

22:10 >> 23:39

0

Autor: Adam Štulić

Klub iz Aleksandrovca ubedljiv u Rigi - 91:75

Igokea ostvarila prvu pobedu u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona
Copyright MN Press

Košarkaši Igokee ostvarili su prvu pobedu u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona, koja im je ostavila realne nade za ostvarivanje još jednog evropskog podviga ove sezone.

Izabranici Dragana Bajića slavili su u Rigi, protiv istoimenog tima 91:75, i ujedno napravili veliku prednost u slučaju da se letonski tim vrati u borbu za prolazak u narednu rundu takmičenja, s obzirom da posle prve dve utakmice u Top 16 nemaju nijedan trijumf.

Iako su posle prvih 10 minuta bili u rezultatskom zaostatku (27:21), Igosi su relativno lako došli do trijumfa u Letoniji, najviše zahvaljujući odličnoj igri u drugoj i trećoj deonici, u kojima su napravili dovoljnu razliku za mirnu završnu četvrtu deonicu u koju su ušli sa plus 10.

Pročitajte još

Nikola Jovanović je sa 10 poena u drugoj četvrtini bio pokretačka snaga gostiju, a kada se njemu i Klemonsu, u trećem kvartalu, sa četiri ubačene trojke, pridružio Atić bilo je jasno da će pobeda put Republike Srpske.

Atić i Klemons su sa po 23 poena bili najefikasniji u ekipi Igokee, Jovanović je ubacio 12, a Jošilo, Talić i Ilić po 8 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike