Budućnost preko Cedevite Olimpije u četvrtfinalu Evrokupa

09.03.2021

22:21 >> 23:16

0

Autor: Adam Štulić

Podgoričani u direktnom duelu bolji od regionalnog rivala, Huventud među osam najboljih

Budućnost preko Cedevite Olimpije u četvrtfinalu Evrokupa
Copyright Promo/ ABA liga/ Buducnost VOLI

ABA liga će imati najmanje jednog predstavnika u četvrtfinalu Evrokupa. U direktnom duelu za mesto među najboljih osam klubova u drugom po jačini Evroliginom takmičenju, Budućnost je u “Morači” savladala regionalnog rivala Cedevitu Olimpiju 79:66.

Izabranicima Dejana Milojevića je protiv tima iz Ljubljane bila potrebna pobeda od najmanje četiri razlike, do koje su došli sjajnom igrom u završnoj deonici koju su dobili rezultatom 21:9.

Najefikasniji i najbolji igrač meča bio je Edžim sa 20 poena i osam skokova, Ivanović je postigao 17, po 11 su ubacili Dela Vale i Nikolić, a deset Vili Rid. Jaka Blažič je sa 18 poena bio najzapaženiji u gostujućem timu.

Budućnost se u četvrtfinalu sastaje sa Monakom, serija će se igrati od 23. do 31. marta, a dalje će proći ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Mesto u plej-ofu Evrokupa obezbedio je i Huventud, koji je, takođe u diretknom duelu za plasman u četvrtfinale, kao gost bio bolji od Nantera 95:88, dok su Monako, trijumfom u Malagi protiv Unikahe (98:89) i Virtus, koji je na svom terenu bio bolji od Burga (83:62), potvrdili ulogu favorita za najviši plasman pred odlučujuće borbe.

Pročitajte još

Miloš Teodosić je za 18 minuta postigao dva poena, uz tri asistencije, dok je Stefan Marković duel sa francuskim timom završio sa osam poena, četiri skoka i dve asistencije. Kod gostiju najefikasniji je bio srpski reprezentativac Danilo Anđušić sa 17 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike