Navike visoko organizovanih ljudi koje treba usvojiti

24.06.2021

16:00

0

Autor: A.Gligorijević

Iako će se svaki pojedinac, organizovan ili ne, ponašati drugačije u različitim situacijama, postoje neki obrasci među visoko organizovanim ljudima

Profimedia

Svi imamo bar jednu osobu u svom okruženju koja je savršeno organizovana, sve stiže i ništa ne propušta.

Dobra vest je da uz malo truda svako može postati ta osoba.

Iako će se svaki pojedinac, organizovan ili ne, ponašati drugačije u različitim situacijama, postoje neki obrasci među visoko organizovanim ljudima.

Ovi saveti stručnjaka pripremiće vas za produktivan dan.

Buđenje 10 do 15 minuta pre ostatka ukućana može biti dovoljno da se nešto promeni. Dobijanje prvih nekoliko minuta samo za sebe pre nego što vas ukućani odvuku na sto strana, zaista vam može pomoći da bolje započnete dan. Ranije buđenje znači i raniji odlazak na spavanje, pa ako uveče ne možete da zaspite, to vam više neće biti problem.

Pixabay

Ako odmah zgrabite telefon čim se probudite, možete se izgubiti u prepunom inboxu svog meila ili društvene mreže koji će vam tako pojesti dragocene jutarnje minute. Umesto toga, odsedite u krevetu odmah nakon buđenja i duboko udahnite najmanje 30 sekundi.

Izvršavajte jutarnje obaveze istim redom. To je kao da stvarate posebnu memoriju za jutarnje obaveze. Što više vežbate svoju memoriju, manje ćete misliti o stvarima koje obavljate, te će svi jutarnji poslovi postati prirodna stvar i rutina za vas.

Profimedia

Postavljanje realnih jutarnjih ciljeva ima svojih prednosti. Dodajte sebi jednu po jednu stvar i ograničite broj zadataka koje treba da izvršite u danu. Ako svakodnevno imate mnogo različitih obaveza, razmislite o tome kako ih možete pojednostavite ili bar rasporedite u svoj dnevni raspored.

Isplanirajte šta ćete jesti za doručak ili ručak prethodne večeri, kako ne biste ujutru trošili vreme na pripremanje hrane ili razmišljanje o tome šta spremati za ručak taj dan.

Ne ostavljajte za sobom nered. Prijaće vam da se vratite u spremljen stan. Pre izlaska iz kuće namestite krevet, sklonite sudove od doručka, jednostavno sredite za sobom, pogled u sređen stan prijaće vam po povratku sa posla.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti