Mali činovi dobročinstva: Gitare za muzičke škole i „lamborgini“ za brz transport organa

11.05.2021

14:00 >> 10:56

0

Jedno afričko pleme je, nakon napada na Svetski trgovinski centar, poklonilo SAD 14 krava

Mali činovi dobročinstva: Gitare za muzičke škole i „lamborgini“ za brz transport organa
Copyright Pixabay

Kada neko od svetski poznatih milijardera otvori buđelar i pokloni nekoliko desetina hiljada ili miliona dolara, to i ne iznenađuje običan svet i velika većina misli da tako i treba. Ali postoje i oni mali činovi humanosti i dobročinstva koji greju ljudska srca. Ovo su neki od najneobičnijih.

Dejn Karvi je imao problema sa srcem i urađeno mu je premošćavanje, ali pogrešno. Novac koji je dobio nakon sudskog procesa kao naknadu zbog lekarske greške, u iznosu od sedam i po miliona dolara, poklonio je u dobrotvorne svrhe.

Pixabay

Američki reper afro-peruanskog porekla, poznat pod umetničkim imenom Imortal Tehnik, sav novac koji je zaradio od albuma i koncerata 2008. godine donirao je za izgradnju sirotišta u Avganistanu.

Muzičar Edi van Hejlen je poklonio 75 svojih gitara državnim muzičkim školama za obrazovanje učenika u Los Anđelesu.

Pixabay

Nakon što je tornado razorio grad Džoplin u Misuriju, Ujedinjeni Arapski Emirati poklonili su svakom srednjoškolcu u gradu laptop.

Dva luksuzna automobila „lamborgini galardos poklonjena su italijanskoj policiji koja ih koristi kada je neophodna brza dostava ljudskih organa za presađivanje.

Pixabay

Od 1992. godine čovek po imenu Meril Vočester svake godine donira 5.000 venaca koji se postavljaju na vojno groblje u Arlingtonu u SAD.

Jedno plementio afričko pleme doniralo je 14 krava Sjedinjenim Američkim Državama nakon rušenja Svetskog trgovinskog centra u Njujorku 11. septembra.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike