Prodaje se imanje gde je snimljen film „Kum“: Cena – 119 miliona dolara

05.03.2021

18:00 >> 13:38

0

Luksuzna kuća ima 18 spavaćih soba, 23 kupatila, veliki bazen i bogatu istoriju

Prodaje se imanje gde je snimljen film „Kum“: Cena – 119 miliona dolara
Copyright Profimedia

Imanje na Beverli Hilsu u Holivudu gde su snimani filmovi „Kum“ i „Telohranitelj“ i gde je pevačica Bjonse snimila muzički film „Black is King“ ponuđeno je na prodaju, a cena je 119 miliona dolara.

U ovoj luksuznoj kući su medeni mesec proveli Žaklina i Džon Kenedi. Kasnije je ovu zgradu budući američki predsednik iskoristio za svoj izborni štab.

Profimedia

Nekada je ovo luksuzno imanje, koje se prostire na tri i po hektara, bilo u vlasništvu novinskog magnata Vilijama Randolfa Hersta i holivudske zvezde Marion Dejvis.

Međutim, i pored svega toga, imanje već desetak godina ne može da pronađe novog vlasnika, a cene su se stalno menjale.

Godine 2007. je koštalo 165 miliona, potom tri godine kasnije 95 miliona, 2016. godine čak 195 miliona, a nova cena iznosi 119 miliona dolara.

Profimedia

Imanje je tri bloka udaljeno od čuvenog Sanset bulevara, a prvobitno je zgrada izgrađena po zamisli tada čuvenog arhitekte Gordona Kaufmana 1927. godine, za bankara Miltona Geca.

Na imanju se nalazi ogromna kuća sa 18 spavaćih soba, 23 kupatila, olimpijskim bazenom, bioskopom i terasom koja može da primi 400 gostiju. U sklopu imanja su i teniski teren, noćni klub, vinski podru, garaža za osam automobila, spa, teretana, bilijar sala i prostorija za masažu.

Profimedia

Pored toga, u kući se nalaze i dvospratna biblioteka i svečana dnevna soba sa ručno oslikanim plafonom.

Finansijer Leonard Ros, koji je vlasnik ovog imanje poslednjih 35 godina, spreman je da preda ključeve narednom vlasniku po ceni od 119 miliona dolara. Brokerska kuća sa sedištem u Londonu je identifikovala samo 20 potencijalnih međunarodnih kupaca koji bi mogli da kupe ovo imanje.

Profimedia

Budući kupac mora da bude svestan toga da se na ovakvo imanje plaća visok porez i da su troškovi održavanja ogromni. Prema nekim procenama, godišnji porez za ovo imanje je 68.000 dolara, dok je za održavanje neophodno izdvojiti 1,25 miliona dolara svake godine.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike