Zadiranje u privatnost - šta sve društvene mreže znaju o nama?

25.10.2020

17:45 >> 17:53

0

Svaki vaš potez na društvenim mrežama ostaje zabeležen, upamćen ali i iskorišćen

Zadiranje u privatnost - šta sve društvene mreže znaju o nama?
Copyright Pixabay

Sve što napišete, čak i ako to niste poslali

TikTok skenira i analizira sve informacije koje dobije iz vašeg dopisivanja kao što je pisanje poruke, slanje i primanje. Sve to piše u njihovom sporazumu o privatnosti, a uključuje i poruke koje napišete i obrišete. Facebook se time služi odavno, tako što iz Messenger-a skuplja informacije potrebne oglašivačima, koji će vas sutra na osnovu podataka dobijenih o vama, zatrpavati reklamnim sadržajima.

Sve što dodirnete na ekranu telefona

Na osnovu vaše dinamike kucanja na telefonu i prelaženja prsta po ekranu moguće vas je identifikovati. TikTok kompanija u svom sporazumu o sigurnosti kaže da prikuplja ritam i obrazac kucanja, ali je krajnje nejasno u koje svrhe se time služi. TikTok je jedina društvena mreža koja prikuplja ove obrasce i ritmove.

Pixabay

Sve o uređaju koji koristite

Naši mobilni telefoni i tableti TikToku govore mnogo informacija, poput IP adrese, modela uređaja, mobilnog operatera, vremenske zone, operativnog sistema i slično. Prikupljanje ovih informacija je standard kod mnogih društvenih mreža.

Vaši kontakti

TikTok prikuplja kontakte iz vašeg imenika, kao i kontakte sa društvenih mreža, ukoliko ste povezali sve svoje društvene mreže. Istina je da za ovo potrebna dozvola korisnika Ipak. Međutim iste te podatke oni bezodobrenja mogu proslediti nekom drugom, prenose Nezavisne novine.

Pixabay

Vaša interesovanja

Koliko puta vam se desilo da nakon potrage za nečim putem pretraživača, nekim čudom baš taj proizvod na razne načine opkoljava vaše društvene mreže. Ovo ne važi samo za TikTok, jer sve socijalne mreže koriste ono što vas interesuje, te vam takve sadržaje.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike