Putovanje avionom ne mora uvek biti skupo

18.06.2022

14:01

0

Autor: M. J.

Letovi su radnim danima značajno jeftinji od letova vikendom

Putovanje avionom ne mora uvek biti skupo
Ilustracija - Copyright Profimedia

Putovanje avionom za mnoge predstavlja čist luksuz, budući da su cene avio aranžmana često mnogo više od cifre koju prosečan čovek može da izdvoji za putovanje. Verovali ili ne, nije uvek tako. Činjenica je da uz pomoć određenih strategija možete ponekad pronaći avio aranžmane po duplo manjoj ceni za destinaciju o kojoj ste oduvek sanjali.

Profimedia
 

Morate biti spremni da se prilagođavate vremenu i datumima

Suština je da cene avio aranžmana variraju u zavisnosti od toga koji mesec je u pitanju kao i koji dan u nedelji. To znači da će cene avio aranžmana biti značajno veće ukoliko odaberete da idete u jeku sezone. Osim toga, cene će biti veće ukoliko putujete na dan važnih događaja kao što su Nova Godina, Božić i svi drugi važni praznici koji ceo svet proslavlja. Iskustvo je pokazalo da su letovi radnim danima značajno jeftiniji od letova koji su vikendom, budući da radni dani prosto nisu popularni dani za putovanja.

Profimedia
 

Pratite najbolje ponude

Kada budete planirali vaše putovanje, pronađite putem interneta proverene sajtove za traženje letova koji su odličan način da pronađete jeftine avio aranžmane. Neki od popularnih sajtova za pretragu letova su Skyscanner i Momondo koji praktično prikupljaju najjeftinije letove od brojnih malih turističkih agencija.

Korišćenjem ovih sajtova, značajno možete uštedeti vaš novac, stoga savetujemo da uvek pre bukiranja leta pogledate ponude na nekim od pomenutih sajtova.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC
 

Cene letova zavise od potražnje

Jedna stvar koju možda to sada niste znali, a koju je važno da primenjujete prilikom potražnje letova jeste da prilikom korišćenja Google pretraživača uvek koristite opciju Inkognito. Sigurno se pitate šta se krije iza ovoga.

Suština korišćenja opcije Inkognito u pretraživaču je da ste praktično skriveni, te se vaše radnje, lokacije i identitet neće videti, samim tim i neće biti dostupne avio kompanijama.

Profimedia
 

Duža ruta manja cena

Letovi do destinacija do kojih presedate jednom ili dva dupa obično koštaju znatno niže nego što bi to bilo u slučaju iste destinacije ali direktnim letom. Dakle, da biste dobili jeftiniju kartu, možda ćete morati da presedate jednom ili dva puta do destinacije, ali to je cena jeftinih avio aranžmana. 

Ne odustajte od svojih destinacija iz snova zbog visokih cena avio aranžmana, već se vodite nekim od naših saveta i budite sigurni da ćete uspeti da pronađete avio aranžmane po znatno nižim cenama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike