Legoland - Grad mašte i zabave od milion Lego kocki

16.01.2022

16:30

0

Iza svakog ugla naići ćete na bezbroj iznenađenja, jer baš zbog svojih zabavnih atrakcija privlači turiste iz celog sveta

Legoland - Grad mašte i zabave od milion Lego kocki
profimedia-0194329675 - Copyright Profimedia

Legoland u Billundu je otvoren je 1968. godine, i time je započela istorija ovog popularnog brenda.

Prvobitno je nastao kao izložba kuća i građevina iz celog sveta nastalih od LEGO kockica.

Park je danas čini preko 58 miliona LEGO kockica od kojih je između ostalih napravljen i veliki broj vozila. Tako ćete na ovom mestu videti avione, automobile, vozove, i brodove, naravno sačinjenih od hiljada i hiljada kockica. Tu su i vodeni parkovi, 3D filmovi, i mnogI drugi zabavni sadržaji. 

Profimedia
 

Jedna od najzanimljivijih turističkih atrakcija za sve ljubitelje Lego kockica, zasigurno je čuveni “Legoland”, park napravljen od milion lego kocki u okviru koga se nalazi i hotel koji je ispunjen ljudima i životinjama napravljenih od LEGO kockica. Gosti mogu da borave u prostorijama sa posebnim temama, kao što su piratska soba ili soba za princeze.

Profimedia
 

Miniland je originalni deo parka nastao 1968. godine. Ovo je srce i duša Legolanda. U njemu se nalazi preko 20 miliona LEGO kockica. Ovde se mogu videti neverovatne umanjene verzije poznatih ljudi iz Danske i sveta. 

Profimedia
 

Legoland je vrhunsko mesto za celodnevno uživanje.

Od kada je otvoren posetilo ga je preko 50 miliona ljudi. Pored Kopenhagena ovo je najveća turistička atrakcija u Danskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: pogodak .rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike