Ko će naslediti kuću sa sedam soba i 24 kupatila: Bil ili Melinda?

09.05.2021

17:30

0

Autor: Slavica Kalaba

Mnoge interesuje kako će čuveni bračni par Gejts podeliti imovinu nakon razvoda. Naročito skupocenu vilu.

Printscreen

Melinda i Bil Gejts su bili u braku 27 godina i sa troje dece živeli su u  vili na jezeru Vašington u blizini Sijetla. Upravo tu luksuznu kuću na jezeru, čija se vrednost procenjuje na više od 130 miliona dolara, nazvali su „Ksanadu 2.0“, po rezidenciji u kojoj je „živeo Građanin Kejn“.

Kompleks se prostire na 66.000 kvadratnih metara a jedan od prvih komšija im je Džef Bezos, vlasnik Amazona i jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Iako se bračni par Gejts trudio da što više sačuva privatnost, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije njihovih prijatelja koji su posetili kuću, kao i izveštaji medija, na osnovu čega se zaključuje šta se sve nalazi u okviru luksuznog kompleksa na jezeru.

Prema članku „Njujork Tajmsa“ iz 1995. godine, u garažu koja se nalazi u sklopu ovog imanja, može se parkirati 20 automobila.

Printscreen

Kao i svaka luksuzna vila i ova je nezamisliva bez bazena. Ovde se jedan deo bazena nalazi na otvorenom a drugi u zatvorenom prostoru. Dugačak je 18 metara i ima svoj vlastiti podvodni muzički sistem.

Printscreen

Bračni par Gejts je želeo da njihov dom ima i zabavni i rekreativni deo pa se tako u jednoj od prostorija može pronaći trampolina, malo dalje je teretana koja se prostire na 2.500 kvadratnih metara, sauna i dve odvojene svlačionice za muškarce i žene.

Printscreen

Jedan deo kuće rezervisan za Art-deco bioskop sa udobnim stolicama, kaučima i mašinom za kokice.

Printscreen

Ono što najviše zbunjuje u ovoj kući je veliki broj kupatila i mali broj soba: samo sedam spavaćih soba i 24 kupatila!

Printscreen

Kuća je opremljena sa šest kuhinja i sve one se nalaze u različitim delovima kuće kako bi osoblje koje rade u njima moglo ispratiti velike događaje.

Svaka prostorija ima osvetljenje kontrolisano senzorima na dodir, klimu, a atmosferu upotpunjuje muzika koju, ukoliko to želite, kroz celu kuću prenose zvučnici skriveni iza tapeta.

Kompjuterski ekrani koji se nalaze u kući zajedno vrede 80.000 dolara. Na ekranu se može staviti omiljena fotografija a sve one su smeštene u uređajima koji vrede 150.000 dolara.

Printscreen

Interesantno je da posetioci kuće dobijaju uređaj kojim se upravlja svim senzorima u kući. Na taj način, oni prema vlastitom izboru mogu podešavati temperaturu vazduha i jačinu svetla.

Gejts se navodno vezao za 40 godina staro drvo javora koje je izraslo u blizini ceste. Njega nadgleda kompjuter, a ako duže vremena nema padavina, voda se automatski pumpa u njegov koren.

Veruje se da je pesak koji se nalazi na plaži „Gejts“ pored jezera dopremljen s Havaja.

Printscreen

Kako Melinda i Bil Gejts nisu potpisali predbračni ugovor, prema zakonima savezne države Vašington, oni bi trebalo da ravnopravno podele imovinu vrednu 146 milijardi dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti