Bizaran trend: Drogiranje uz pomoć pokvarenog mesa

07.05.2021

19:00

0

Autor: Slavica Kalaba

Lekari upozoravaju da na ovaj način možete ozbiljno da se razbolite

Printscreen

Mladi su otkrili nov bizaran način drogiranja za koji niko ne može da im kaže da je nelegalan. Osim što mogu da se ozbiljno razbole a onda će im lekarska pomoć biti neophodna a lečenje dugotrajno.

Nova „droga“ nije ništa drugo do sirovo i pokvareno meso koje nekoliko nedelja ili meseci stoji u tegli a jedu ga tek kad se pojavi buđ i sluz a boja promeni u sivo-smeđu i to zovu „haj mit“.

Printscreen

Oni koji to praktikuju kažu da je pokvareno meso jača droga od mnogih drugih poznatih opijata i da odmah postaju euforični i drugačije raspoloženi, prenosi britanski „San“.

Doktork kažu da je trend veoma opasan jer se mogu javiti crevne viroze, povraćanje, dijareja i sve to vodi ka dehidrataciji. Pored toga, velika je šansa da se mladi zaraze salmonelom, listerijom ili bakterijom eširihijom koli.

Printscreen

Šanse za trovanjem su velike jer naše želudačne kiseline nisu u stanju da uklone opasne bakterije a to podrazumeva obaveznu hospitalizaciju i nesnosne bolove, mučnine i povraćanje.

No, mladi ne haju puno za to već po društvenim mrežama pišu o svojim iskustvima sa pokvarenim mesom koje zovu „najboljim lekom za depresiju“ a na kanalu YouTube postoji i nekoliko video snimaka onih koji konzumiraju meso koje se raspada od truljenja.

Još uvek nije poznato što u sirovom mesu uzrokuje taj „haj“ osećaj, ali se pretpostavlja da je stvar u nekoj od bakterija.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti