Esma Redžepova je usvojila 47 sinova i jednu ćerku: Zanosna je crnka i bavi se pevanjem (FOTO)

15.03.2022

22:03

0

Eleonori je teško pala pevačicina smrt, a kako je ranije rekla, ona ju je naučila da peva

Esma Redžepova je usvojila 47 sinova i jednu ćerku: Zanosna je crnka i bavi se pevanjem (FOTO)
Esma Redzepova - Copyright M. M./ATAImages

Legendarna pevačica Esma Redžepova izgubil je životnu bitku 2016. godine. Njena blistava karijera je trajala gotovo šest decenija, a osim po svojoj muzici, ona je bila poznata po humanitarnom radu i nesebičnosti koja se ogledala u tome što je usvojila četrdeset osmoro dece!

Naime, Esma je usvojila čak četrdeset sedmoricu sinova i samo jednu ćerku. U pitanju je Eleonora Mustafovska koju je pevačica usvojila 2012. godine, četiri godine pre smrti.

M. M./ATAImages
Esma Redžepova

 

Kako je objasnila uz poznim godinama je shvatila da želi naslednicu kraj sebe i zato ju je usvojila. 

- Slažemo se odlično, baš kao majka i kći. Shvatila sam da je u kasnijim godinama bolje imati uz sebe žensko dete nego muško i nisam se prevarila. Eleonora je studirala na Univerzitetu u Skoplju. Sledeće godine diplomiraće solo pevanje, a već tri godine članica je benda koji me prati - pričala je Esma.

Eleonora je po završetku školovanja počela da gradi muzičku karijeru i krene stopama žene koja ju je usvojila. Sada je dobila umetničko ime „Malisha”.

 

Pevačica nije krila da joj je smrt majke veoma teško pala:

- Imale smo odnos kao prava majka i ćerka. Izgubila sam ličnost koja mi je mnogo značila u životu. Naučila me je da pevam, kako da se borim kroz život i pokazala mi šta znače ljudske vrednosti. Ona je bila nešto posebno i veoma mi je teško što sam je izgubila - rekla je za Eleonora za „Alo” kada je Esma preminula.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike