Miković: Vatrogasci spasioci stigli za dva minuta na mesto sudara vozova

18.05.2024

12:34

0

"Na lice mesta prve ekipe su stigle za dva minuta", rekao je Dragan Miković

Miković: Vatrogasci spasioci stigli za dva minuta na mesto sudara vozova
Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković izjavio je danas da su vatrogasci spasioci sinoć, nakon sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, na lice mesta stigli za dva minuta i da su odmah počeli evakuaciju putnika.

- U 18.42 Operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd dobio je poziv da je došlo do sudara vozova u tunelu. Odmah su na lice mesta upućene ekipe i na licu mesta je bilo ukupno 25 vatrogasaca spasilaca sa sedam vatrogasno-spasilačkih vozila. Na lice mesta prve ekipe su stigle za dva minuta - rekao je Miković za RTS.

Govoreći o tome kako je izgledala akcija spasavanja, naveo je da su spasioci evakuisali povređene osobe i predali ih ekipi Hitne pomoći.

Naveo je da je spasiocima bilo potrebno četiri minuta od tačke do koje su došli u tunelu do voza, jer je bila velika udaljenost, a ulaz u tunel nije jednostavan.

- Pošto Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd proverava i uvežbava razne scenarije, jedan od tih scenarija je i upravo to ako se nešto desi u tunelu. Znali smo da imamo pristup sa dve tačke, tako da smo mi naše ekipe poslali na te dve tačke. Jedna je bila kod Studentskog doma Karaburma, a druga je bila na ulazu kod Pančevačkog mosta - rekao je Miković.

U tunelu Vukov spomenik - Pančevački most sinoć je došlo do sudara putničkog i teretnog voza, a povređeno je 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike