Detalji drame u Draču: Otac koji je držao decu kao taoce tvrdio da je pucao "da ih zaštiti", objavljena i njegova fotografija

15.05.2024

10:23

0

Istražitelji navode da je bio pod uticajem narkotika

Detalji drame u Draču: Otac koji je držao decu kao taoce tvrdio da je pucao "da ih zaštiti", objavljena i njegova fotografija
Copyright Printscreen Facebook/Policia e Shtetit

Aleks Marku (40) iz Drača, koji je držao svojih dvoje maloletne dece kao taoce, pucajući pritom iz kalašnjikova, tvrdio je da je to učinio "kako bi ih zaštitio".

Istražitelji navode da je bio pod uticajem narkotika, a čekaju se dalji rezultati ispitivanja kako bi se utvrdili motivi ovog incidenta.

Ne zna se da li Marku ima psihičke probleme i kakvo je stanje u njegovoj porodici.

 

 

Komšije su čule pucnjavu oko 2.20 posle ponoći i pozvale su policiju, koja je brzo stigla na mesto događaja. Incident se odigrao u iznajmljenom stanu koji je Aleks zakupio nedelju dana ranije.

Policija je odmah započela pregovore, ali Marku nije želeo da spusti oružje i preda decu. Pucao je iz stana i sa terase.

U ranim jutarnjim satima policija je uspela da uđe u stan, a Aleks se polunag predao. Deca su bila nepovređena.

Policija je u stanu pronašla oružje bačeno preko dečje odeće i najmanje 18 čaura. Snimci pokazuju da je Marku pucao u staklo od terase, a više hitaca završilo je u zidovima balkona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike