Pojavili se novi snimci sukoba kineskih i indijskih vojnika na granici: Seva kamenje, lemaju se motkama, scene su neverovatne (VIDEO)

18.05.2024

11:19

0

Do ozbiljnih okršaja došlo je 2020. i 2021. godine

Pojavili se novi snimci sukoba kineskih i indijskih vojnika na granici: Seva kamenje, lemaju se motkama, scene su neverovatne (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/clashreport

Kineski mediji su objavili nove snimke nasilnih sukoba između kineskih i indijskih vojnika na spornom delu granice na Himalajima.

U snimcima se vidi kako vojnici sa obe strane koriste štapove i kamenje u borbi prsa u prsa, bez vatrenog oružja, koje je u ovoj oblasti zabranjeno.

Sukobi između dve nuklearne sile dogodili su se kod jezera Pangong 2020. i 2021. godine, a najintenziviji su bili u dolini Galvan u severoistočnoj indijskoj državi Arunačal Pradeš.

Jedan od sukoba izbio je kada je mala grupa indijskih vojnika naišla na 300 kineskih vojnika na planinskom grebenu, što je rezultiralo fizičkim okršajem.

U snimcima se vidi kako se vojnici gađaju kamenjem i udaraju motkama dok jedni pokušavaju da spreče druge da dođu do vrha grebena.

Prema tadašnjim izveštajima u ovim borbama improvizovanim oružjem poginulo je 20 indijskih vojnika, uključujući jednog oficira, dok je Kina izvestila o smrti četiri vojnika.

Indija i Kina polažu pravo na velike delove teritorije duž svoje defakto granice duge skoro 3.500 kilometara, koja je poznata kao Linija stvarne kontrole. Vojnici obe strane su na Himalajima često udaljeni samo nekoliko metara jedni od drugih u nekoliko oblasti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike