Istorijski projekat za Niš: Predsednik Vučić najavio početak radova na obilaznici!

28.03.2024

13:52

0

Kada je reč o pruzi Beograd-Niš, on je najavio da će se u narednom periodu izvoditi radovi u tri faze

Istorijski projekat za Niš: Predsednik Vučić najavio početak radova na obilaznici!
Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će radovi na obilaznici oko Niša početi najkasnije 1. juna, ističući da je reč o projektu od velikog značaja za ljude koji žive u tom gradu.

Tokom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš - Dimitrovgrad na deonici Pirot - Sukovo, Vučić je naglasio da je obilaznica oko Niša važan projekat za Nišlije, jer će rasteretiti veliki deo grada, posebno u Crvenom krstu i Panteleju.

"To je za Nišlije ogromna vest, uz sve projekte koje smo radili, uz sve fabrike koje smo doveli, znam da ljudi nisu nikada sasvim zadovoljni, ali ovo su velike stvari za Niš", rekao je Vučić.

Kada je reč o pruzi Beograd-Niš, on je najavio da će se u narednom periodu izvoditi radovi u tri faze - prva do Velike Plane, druga Velika Plana - Paraćin i treća Paraćin-Trupale.

"To su tri sektora koja ćemo da radimo na pruzi Beograd-Niš, od izuzetnog značaja. Mi time podižemo celo Pomoravlje, podižemo taj smederevski i podunavski deo Šumadije, kompletan nišavski deo Rasinskog okruga", zaključio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike