Dodik: Vučić i ja želimo da se uvažava srpski nacionalni interes

09.04.2024

20:52

0

Osim toga, istakao je Dodik, ne može se urušavati Republika Srpska i reći da se to ne radi, a da se to "svaki dan radi"

Dodik: Vučić i ja želimo da se uvažava srpski nacionalni interes
Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Parizu da su njegove poruke i poruke predsednika Srbije Aleksadra Vučića sasvim jasne, da oni žele mir i stabilnost i da se uvažava srpski nacionalni interes, kao što je uvažavaju interesi drugih.

"Hvala predsedniku Vučiću za svaku brigu za Republiku Srpsku i javno izrečen stav koji je jasan, a to je da Republiku Srpsku niko ne može ukinuti. To je nešto što posebno cenim", rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da se svakodnevno čuje i konsultuje sa Vučićem i da su ranije znali da će u isto vreme boraviti u poseti Francuskoj, svako u svojoj ulozi.

"Mislim da su sve naše poruke sasvim jasne. Mi želimo mir i stabilnost i da se uvažava srpski nacionalni interes, kao što se uvažavaju interesi drugih. Kosovo i Metohija ne može da se otme Srbima. Možete da nametnete neka rešenja, ali to ne mora da znači da će ostati zauvek", rekao je Dodik.

Osim toga, istakao je Dodik, ne može se urušavati Republika Srpska i reći da se to ne radi, a da se to "svaki dan radi".

Dodik je istakao da Vučić i on to govore na različite načine, ali da su im poruke identične.

"U svakom slučaju, saradnja je dobra i radujem se onome što ćemo učiniti na Vaskršnjem saboru i da ćemo tada definisati naše političke stavove koje nisu odgovor na trenutne izazove, nego na izazove budućnosti za srpski narod", rekao je Dodik. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike