Zaustavljanje bi značilo propadanje! Predstavljanje programa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"

10.12.2023

10:26

0

Program predstavljaju predsednik SNS Miloš Vučević, Ana Brnabić, Siniša Mali, Arno Gujon i doktorka Svetlana Vujović

Zaustavljanje bi značilo propadanje! Predstavljanje programa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predstavnici liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" predstavlja program na drugom kanalu javnog servisa.

Program predstavljaju predsednik SNS Miloš Vučević, Ana Brnabić, Siniša Mali, Arno Gujon i doktorka Svetlana Vujović.

- Uspeli smo da dođemo do nikada većeg nivoa plata i penzija. I hoćemo da nastavimo da se borimo za to. Idemo na 1400 evra prosečnu platu, 650 evra prosečnu penziju - rekao je Siniša Mali.

Tražimo poverenje građana da nastavimo sa ovakvom ekonomskom politkom, rekao je Mali.

Doktorka Vujović je rekla da država nikada nije ulagala više u bolnice i domove zdravlja.

- Izgrađeno je 150 klinika i domova zdravlja u Srbiji u prethodnih 12 godina. Pored toga, ulaže se u inovativne tehnologije. Ranije je ulagano 19 milijardi za inovativne lekove, danas 135 milijardi - istakla je doktorka.

Završavaju se radovi u kliničkim centrima u celoj Srbiji

- Čak stranci dolaze u Srbiju da uče. U naš centar za fertilitet, u kom se otkriva zašto neki parovi nemaju bebu, dolaze na obučavanje. Svaki građanin ove zemlje je jako važan - kazala je dr Vujović.

Ističe da u Srbiji nema jednog nezbrinutog građanina, i da u inostrantstvu prvo pitaju ko ima koje osiguranje, dok u Srbiji toga nema.

- U Americi je carski rez 30.000 dolara, a dan ležanja u bolnici 2.500 dolara. Toga nema kod nas. Mi smo uzor kako to može. Srbija daje primer drugima, i ja pričam i u svetskim bordovima u kojima jesam, šta je urađeno u našoj zemlji - kazala je doktorka.

Srbija je zemlja ideja i pametnih ljudi, kazala je dr Vujović, i istakla da su pokretne ambulante u malim mestima izuzetno značajne.

- Još je važnije sprečavanje bolesti. Time štedimo fond, a ako se otkriju, idemo dalje. Onda neko sa 80-90 godina može živeti normalno. Pokazaćemo svima iz sveta kako se to radi, i pokazujemo šta Srbija može - kazala je doktorka.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg
 

Ana Brnabić je istakla da uskoro počinje izgradnja BIO4 kampusa, investicije od 300 miliona evra.

- Važno je što će zahvaljujući ovom kampusu imati sve inovativne terapije i personalizovanu medicinu, u Srbiji, za naše ljude - kazala je premijerka.

Ana Brnabić je istakla da se ostvarilo sve što je obećano, iako su se predstavnici opozicije smejali.

- Na primer, Euprava. Pa onda o jačanju vojske. Gradimo auto-puteve, brze pruge, iako niko nije verovao. Sprdali su se sa nama u parlamentu kada sam govorila da je IKT sektor najveća razvojna šansa Srbije. A taj sektor je sada naš najveći izvoznik. A naš cilj je da imamo 10 milijardi izvoza IKT usluga - rekla je premijerka.

Ona kaže da su uvek verovali u ljude, i da onaj ko ne veruje u svoj narod, neće ni graditi auto-puteve.

- Oni su se smejali za digitalizaciju zato što nisu verovali u naše mlade ljude. Mi smo videli taj potencijal. Sve što smo postigli u rastu BDP postigli smo svi zajedno. Mi smo jedini koji su zaista verovali u građane Srbije - rekla je premijerka.

Dodala je da je svesna da boljitak nije stigao do svakog građanina Srbije, i da je zato potrebno da dobiju drugo poluvreme.

Arno Gujon je, govoreći o Kosovu i Metohiji, rekao da je u stalnom kontaktu sa Srbima sa KiM.

- Baš tamo, na terenu, sam video ko se bori za Srbe na KiM, a ko se ne bori. Sećate li se Miloše gde smo se upoznali. To je bilo 2016. godine u selu Mogila, kod Pasjana. Tada smo otvarali fabriku za pasterizaciju voća i povrća - podsetio je Arno Gujon.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

On kaže da svi koji se bore za Srbe na KiM imaju zabranu ulaska na Kosovo.

- Važno je što ljudi dole mogu da žive od svog rada, što je omogućila država. Borimo se za svakog čoveka i selo, za svaku školu i dom zdravlja. Tamo gde imamo ljudi, tamo je Srbija snažna. Snaga je u ljudima, to nije floskula. Zato se borimo tamo, a ne u studijima u Beogradu - rekao je on.

Dodaje da je predsednik Vučić jasno rekao koje su crvene linije po pitanju KiM.

- Nema priznanja, nema članstva Prištine u UN i međunarodnim organizacijama. 

Vučević kaže da će pritisci biti sve jači, i da je pitanje KiM Gordijev čvor koji traje decenijama.

- Nefer je da napadaju Vučića za to, to je pitanje oko kog svi u Srbiji treba da se ujedine. Realna bezbednosna opasnost za celu Srbiju je to što se Albanci ubrzano naoružavaju. U tome učestvuju ozbiljne države, a mi spram toga moramo imati adekvatne odgovore, i čuvati mir - kazao je predsednik SNS.

Instagram printscreen/milosvucevic
 

Srbija u miru dobija, ali mir ne isključuje naš slobodarski duh i pravo da se branimo, kazao je on.

- Sve je povezano i sa zdravstvom, putevima, ekonomskim napretkom. Ko to ne razume, on ne razume ništa. Borba za KiM će se nastaviti, i siguran sam da politika koju vodi Vučić jedina garantuje očuvanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i svuda - ističe Vučević.

Mi garantujemo vojnu neutralnost Srbije, garantujemo da ćemo čuvati i nebo, i zemlju, dodaje on.

Vučević je rekao da bi zaustavljanje Srbije suštinski značilo – propadanje.

– To bi značilo povratak u one godine kada smo kao država doživljavali poraz za porazom, kada smo gubili pola miliona radnih mesta, kada smo fabrike zatvarali, a državnu i društvenu imovinu prodavali za tepsiju ribe – kazao je Vučević i dodao: 

– Okretali smo glavu na stranu od odlaska Crne Gore, od progona Srba na KiM, kada smo bili džak za udaranje. Zaustavljanje Srbije značilo bi zaustavljanje rasta plata i penzija, zaustavljanje investicija i novih, velikih infrastrukturnih projekata, opet gubitak nacionalnog dostojanstva, stid prema istoriji, oduzimanje kuluturološkog DNK koji nas određuje. Značilo bi i gubitak slobodarske, nezavisne politike Srbije u kojoj građani odlučuju.

Ministar Mali kaže da jaka vojska, jako zdravstvo i infrastruktura počivaju na jakoj ekonomiji.

- Srbija danas gradi kao nikada pre. Gradimo osam brzih saobraćajnica. Od 2012. do danas je izgrađeno 445 km auto-puteva. Od 2000. do 2012. samo 42 kilometra. Koliko nam je samo života sačuvao Miloš Veliki. Zato dolaze investitori, koji pune budžet, pa imamo novca i za vojsku, i za zdravstvo, i za BIO4 kampus - dodaje on.

Ističe da povećanje plata, penzija i minimalca, kao i otvaranje novih radnih mesta, jedini put ka napretku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike