Haos u opoziciji zbog izbora! Lazović poklopio Ponoša: Značajan uspeh opozicije!

18.04.2024

13:33

0

Ovo je veliki korak ka kompromisu - rekao je Lazović

Haos u opoziciji zbog izbora! Lazović poklopio Ponoša: Značajan uspeh opozicije!
Radomir Lazović - Copyright A.H./ATAImages

Izjava predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da će svi izbori biti održani 2. juna potpuno je poremetio Đilasovu koaliciju!

Samo nekoliko minuta nakon što je Zdravko Ponoš rekao da je njegovo mišljenje da ova "ponuda vlasti nije dobra", kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović kazao je da je odluka vlasti da svi lokalni izbori budu održani 2. juna "značajan uspeh opozicije, jer su naterali SNS da ustukne".

- Ovo je veliki korak ka kompromisu. Ostaje da vidimo da li će biti ispunjena iskazana želja da se ispune i drugi zahtevi, na koje je načelno pristala Ana Brnabić. A to su Komisija za sređivanje biračkog spiska, poboljšanje situacije na RTS-u i drugim medijima i rad na svim preporukama ODIHR. U svakom slučaju, ovo je značajan uspeh opozicije koja je uspela da natera SNS da ponovi izbore, a potom i da krene da pravi ustupke - navodi Lazović.

Predsednica skupštine danas je podsetila da je uloga ovog organa jedna od najvažnijih pored predsednika i Vlade Srbije u odbrani nacionalnih interesa.

- Borba koja se vodila u parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope je borba koju vode poslanici i parlament. Umesto da se bavimo tom borbom, 24 sata, sedam dana u nedelji, mi smo se bavili lokalnim izborima. Sada smo sklonili sa dnevnog reda tu temu i sada ćemo moći da se bavimo i razgovaramo sa partnerima da nam pomognu da sačuvamo nacionalne interese i da sačuvamo istinu pravdu i međunarodni pravni poredak. Sada imamo priliku da se bavimo nacionalnim interesima i ODIHR preporukama - zaključila je Brnabić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike