Da li opozicija i sama zna šta više hoće? Sada neće ni sve izbore 2. juna - ponovo demantovali sami sebe!

17.04.2024

21:02

0

Neki članovi opozicije su tražili dodatno vreme za konsultacije, ali je onda Đilasova prva saradnica, Marinika Tepić, pred mnogo svedoka izjavila - "taj predlog više nije na stolu"

Da li opozicija i sama zna šta više hoće? Sada neće ni sve izbore 2. juna - ponovo demantovali sami sebe!
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Tara Radovanović/Vladimir Šporčić ATAImages/A.A.

Kolacija okupljena oko tajkuna Dragana Đilasa, koju čine "Srbija protiv nasilja" i NADA, danas je, po ko zna koji put, promenila sopstveni zahtev.

Nakon što su pre tri nedelje izneli kao ultimatum svih ultimatuma tačku da se 2. juna održe izbori u svim preostalim lokalnim samoupravama u Srbiji, danas su na sastanku sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić rekli da to više nije na stolu.

Na eksplicitno pitanje predsednice Skupštine da li danas važi predlog od 1. aprila da opoziciji odgovara da se 2. juna održe spojeni svi izbori u opštinama u Srbiji, nastao je tajac u trajanju od nekoliko sekundi.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Neki članovi opozicije su tražili dodatno vreme za konsultacije, ali je onda Đilasova prva saradnica, Marinika Tepić, pred mnogo svedoka izjavila - "taj predlog više nije na stolu". Njenu izjavu čuli su i predstavnici civilnog društva iz udruženja CRTA, CESID i Transparenstnost Srbija, kao i barem još 30 ljudi prisutnih u sali.

Nakon ovoga, zaista ostaje nejasno šta je to što opozicija hoće i što njima odgovara?

Sve je počelo pre oko godinu dana, kada su na sva zvona vikali da ne traže izbore. Onda su nakon leta, u septembru zahtevali hitne izbore pod pretnjom da ako ih Aleksandar Vučić ne raspiše, blokiraće rad parlamenta. Onda su nakon izgubljenih izbora zahtevali ponovljene izbore, dakle momentalno održavanje novih. Pa su zatim hteli nove izbore u aprilu, pa izbore u junu, pa izbore u oktobru, pa sve izbore na jesen, pa sve izbore 2. juna i danas demantovali sami sebe.

Građani i celokupan narod umorio se od prenemaganja opozicije oko datuma izbora. Od njih niko nije čuo nikakav plan i program za Beograd, njihove ciljeve, pravac u kom će se grad razvijati već samo pričaju oko datuma održavanja tih izbora iako sva istraživanja javnog mnjenja govore da njihov rezultat neće biti ni blizu onog rezultata iz decembra.

Biće da je razlog upravo njihova lutajući politika i nemogućnost jedinstvenog stava oko banalnih stvari, kao što je datum održavanja izbora.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike