Amerikanci počeli sa prodajom košmarnog izuma: Robot pas može da baca plamen do 10 metara, a cena mu je astronomska (VIDEO)

24.04.2024

15:47

1

"Četvoronožno stvorenje" zapravo je dron koji se kontroliše daljinski

Amerikanci počeli sa prodajom košmarnog izuma: Robot pas može da baca plamen do 10 metara, a cena mu je astronomska (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/Throwflame

Skoro svaki Amerikanac koji može da izdvoji 10.000 dolara može da kupi psa robota sa bacačem plamena postavljenim na njegova leđa, objavila je kompanija "Throwflame" iz Ohaja.

"Četvoronožno stvorenje" nazvano "termonator“ zapravo je dron koji se kontroliše preko interfejsa za gledanje iz prvog lica (FPV), sa trajanjem baterije do jednog sata. Njegov bacač plamena ima domet od 10 metara, prema specifikacijama koje je objavila kompanija.

- Termonator je prvi robot pas sa bacačem plamena - navela je kompanija u saopštenju za javnost u utorak, kada je počela da prima narudžbine.

Čini se da je termonator zasnovan na Unitree Go1, manjoj i lakšoj verziji poznatog robota "Spot" kompanije "Boston Dynamics". "Throwflame" je naveo da je maloprodajna cena 9.420 dolara, uz besplatnu dostavu u bilo koju državu SAD.

Prema navodima kompanije, bacači plamena su "federalno neregulisani i čak ih Biro za alkohol, duvan i vatreno oružje ne smatra vatrenim oružjem". Samo dve države imaju ograničenja za bacače plamena - u Kaliforniji je potrebna dozvola, dok ih je Merilend u potpunosti zabranio. Odgovornost kupca je da se pobrine da poštuje lokalne zakone, istakao je "Throwflame".

Kompanija sa sedištem u Klivlendu u Ohaju sebe naziva "najstarijim proizvođačem bacača plamena u SAD" i tvrdi da su njene proizvode "s ponosom napravili vojni veterani".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike