Ako planirate da za praznike sebe ili voljenu osobu iznenadite kartama za OI 2024. u Parizu, možda ste već zakasnili

06.12.2023

19:07

0

Autor: V. I.

Pušteno u prodaju 400.000 ulaznica, najavljena drastična poskupljenja svega

Ako planirate da za praznike sebe ili voljenu osobu iznenadite kartama za OI 2024. u Parizu, možda ste već zakasnili
Copyright Profimedia

Iako je početak narednih Olimpijskih igara zakazan za kraj jula i početak avgusta sledeće godine u Parizu, organizatori su već odmakli s pripremama, a preporuke su da ako nameravata na put u Grad svetlosti tim povodom, treba već sad da ga planirate.

Najnovija vest organizatora glasi da je  više od 400.000 karata za razne događaje na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama pušteno u prodaju, a pravilo je "ko brži - njegovo".

Puštanje u prodaju karata uoči novogodišnjih praznika je veoma mudar marketinški potez, moramo primetiti, naročito zato što su u saopštenju naveli da je za svakog ljubitelja sporta idealan poklon da uživo doživi nastupe najboljih svetskih sportista.

Profimedia
 

Cene karata

Ulaznice, naravno, imaju različite cene. Recimo, za svečano otvaranje OI najjeftinije karte koštaju 90 evra, a za Paraolimpijske igre taj iznos je minimalno 150 evra.

Karte za plivačka takmičenja, koje su u većini slučajeva već rasprodate, kreću se od 24 evra za prepodnevna takmičenja pa sve do 980 evra, koliko koštaju najskuplje ulaznice za najatraktivnije finale. Svaki registrovani kupac moći će da kupi najviše 30 karata.

Cene smeštaja

Očekivano, cene smeštaja, ishrane i prevoza u vreme Olimpijskih igara će verovatno skočiti, a hoteli su već najavili povećanje cena. A i može im se, jer je već više od pola kapaciteta za leto u Parizu popunjeno.

Profimedia
 

Ni gradske vlasti nisu imune na zaradu

Gradske vlasti Pariza su najavile da će, uprkos velikom prilivu novca koji se očekuje za vreme Olimpijskih igara, od 20. jula do 8. septembra podići cene karata za metro, i to duplo. Tako će sa sadašnjih 2,1 evro skočiti na četiri evra.

Jedina olakšavajuća okolnost za Parižane jeste to što se poskupljenje neće odnositi na mesečne i godišnje pretplatne karte. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike