Udala sam se za dečka iz srednje: Evo tri razloga zašto to nikako ne treba da uradite

02.05.2024

13:32

0

Autor: K. O.

Prvo pitanje koje se postavlja je koliko tada još poznajemo sebe

Udala sam se za dečka iz srednje: Evo tri razloga zašto to nikako ne treba da uradite
Copyright Profimedia

Možda čitate ovo, odmahujete glavom i kažete: "Čekaj malo! On jeste moj srednjoškolski dragi, što znači da sam ga upoznala u srednjoj školi, ali mi više nismo tinejdžeri. Imamo dvadeset!"

Ali ako ne možete legalno da pijete na svom venčanju (u Americi je to sa 21), imate problem. Znam o čemu govorim.

Udala sam se za svoju srednjoškolsku ljubav, koju sam upoznala kada sam imala samo šesnaest godina. Doduše, imao je dvadeset tri (mama, šta si mislila?!), tako da nije moja zvanična srednjoškolska ljubav, ali ipak.

Ako pišem ovaj članak, verovatno možete da pretpostavite kako je ispao moj prvi brak. Nemojte me pogrešno shvatiti - znam da može da funkcioniše. Poznajem nekoliko parova iz srednje škole koji su se venčali i još uvek su srećni u braku sa decom.

Ali pre nego što odete i uradite bilo šta brzopleto - a pod brzopletošću mislim da se verite kada još uvek morate da pohađate časove fizičkog - poslušajte moje rezonovanje.

Barem proučite moje obrazloženje zašto i razmotrite činjenice. Mislim, ti si pametan, zar ne? Ti si maturant, da?

Evo tri razloga zašto nikada ne bi trebalo da se oženite svojom srednjoškolskom ljubavi:

Profimedia
 

1. Jedva ste poznavali sebe, a kamoli njega, kada ste se upoznali

Isprobavali ste se kao tinejdžer, isprobavali različite aktivnosti i načine postojanja. Niste u potpunosti i istinski poznavali i razumeli sebe. Bili ste previše zauzeti pokušavajući da shvatite zašto vaš najbolji prijatelj više ne razgovara sa tobom, zašto vam je guza bila toliko veća od svih ostalih ili gde da dobijete lažnu ličnu kartu. Vaše dvadesete su vreme kada počinjete da shvatate šta vas zaista pokreće, i zar ne želite da pronađete nekoga ko će vas na sve prave načine pokretati kao odraslog, a ne kao kasnog adolescenta? Nesvesno, možda pokušavate da ne promenite osobu za koju osećate da se razvija jer ne želite da poremetite ravnotežu.

2. Oboje imate još mnogo da odrastete i promenićete se — mnogo, mnogo

Možda ćete se slučajno zaključati da ostanete osoba kakva ste bili kada ste se upoznali, umesto da se osećate sposobnim da sami rastete.

Profimedia
 

Mislim, kako ćete rasti na sve vrste novih i uzbudljivih načina ako vas draga posmatra na svakom koraku? Da li je moguće da ne želite da rizikujete da budete sami? Možda ostajete sa njom samo zato što se plašite promena? Plašite se da budete, sami? Ako se ikada zapitate, onda morate istražiti druge ljude.

3. Trebalo bi da pokušate da doživite odnose sa više od jedne osobe

Ako je on vaša srednjoškolska ljubav, ne može biti toliko bivših sa kojima biste ga mogli porediti. I ne, dečak koji je pokušao da te opipa pored tvog ormarića u sedmom razredu se ne računa. Možda mislite da ste pronašli ljubav svog života, ali vaš život je tek počeo. Kako možeš znati da je on "onaj"? Jedva da ste imali priliku da upoznate neke druge moguće "jedine"... Šta ako te "onaj" čeka na tom koledžu za liberalne umetnosti širom zemlje?

Vi ste mladi (naravno, svi ovi saveti se odnose na vas samo ako ste još mladi. Ako ste sa svojom srednjoškolskom ljubavi već dvadeset godina, onda da, molim vas idite i oženite se odmah!) i morate da se oženite! iskusiti život na svoju ruku.

Freepik
 

Zašto osećate potrebu da žurite u brak? Ne žurite. Istražite sve mogućnosti koje odnosi nude. Znam da je otrcano, ali ona stara izreka o tome da voliš nešto, oslobodi to, možda se ovde može primeniti, napisala je autor Šejla Hageman za Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike