aktuelno

Recept dana: Cimet rolnice sa bundevom, unapređena verzija klasične jesenje poslastice - neodoljivo mekane i mirisne

28.10.2024

07:54

0

Autor: A. M.

Vredne su svakog minuta koje uložite u njih

Recept dana: Cimet rolnice sa bundevom, unapređena verzija klasične jesenje poslastice - neodoljivo mekane i mirisne
Copyright Profmedia

Zamislite da u svoje omiljene cimet rolnice dodate dašak jeseni – upravo to ćete učiniti ako napravite ove unapređene cimet rolnice sa bundevom. 

Savršena kombinacija mirisnih začina i osvežavajuće glazure donosi novi nivo uživanja, dok se rolnice tope u ustima.

Svaki komad je obogaćen punim ukusima i aromama, pružajući vam iskustvo koje nadmašuje klasičnu verziju.

Idealne su za doručak, užinu ili kao slatki završetak obroka. Priprema ovih rolnica je jednostavna, a rezultat je poslastica koja će oduševiti vašu porodicu i prijatelje.

U nastavku je recept za pripremu ovih neodoljivih cimet rolnica sa bundevom, koje će zasigurno postati nova omiljena poslastica u vašem domu.

Recept dana: Cimet rolnice sa bundevom, unapređena verzija klasične jesenje poslastice - neodoljivo mekane i mirisneProfmedia
 

 

 

Vreme pripreme:

  • oko dva sata

Sastojci:

Za testo:

  • 180 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 180 g pire bundeve
  • 60 g otopljenog putera
  • 1 jaje
  • 500 g brašna
  • 2 kašice začina za medenjake
  • 3/4 kašičice soli

Za fil:

  • 130 g smeđeg šećera
  • 1 1/2 kašice mlevenog cimeta
  • 60 g omekšalog putera

Za glazuru od krem sira:

  • 115 g krem sira (sobne temperature)
  • 45 g putera (sobne temperature)
  • 30 g prah šećera
  • 60 ml meda
  • Prstohvat soli
    Recept dana: Cimet rolnice sa bundevom, unapređena verzija klasične jesenje poslastice - neodoljivo mekane i mirisneProfmedia
     

Priprema:

1. U posudi stonog miksera pomešajte toplo mleko i šećer, a zatim pospite kvasac preko. Dodajte pire od bundeve, jaje sobne temperature i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

2. Postepeno dodajte brašno, začin za medenjake i so. Mešajte drvenom varjačom dok se ne formira testo.

3. Nastavite mešenje u mikseru na niskoj brzini 8-10 minuta. Testo bi trebalo da postane glatko i blago lepljivo. Ako nemate mikser, možete rukama umesiti testo na dobro pobrašnjenoj površini.

4. Prebacite testo u veliku posudu premazanu uljem. Pokrijte plastičnom folijom i krpom, pa ostavite da naraste sat vremena ili dok ne udvostruči zapreminu.

5. Kada testo naraste, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik dimenzija 35x40 cm. Premažite omekšalim puterom, ostavljajući 0,5 cm margine na jednom kraju.

6. U maloj posudi pomešajte smeđi šećer i cimet. Namažite smesu na testo.

7. Čvrsto uvijte testo od kraće strane. Isecite krajeve, a zatim isecite na komade od 2,5 cm. Trebalo bi da dobijete 12 rolnica.

8. Poredjajte rolnice u tepsiju obloženu pek papirom.

9. Pokrijte ponovo i ostavite da se dižu još 30 minuta, dok se rerna zagreva na 175°C.

10. Pecite rolnice 20-25 minuta ili dok blago ne porumene na ivicama. Ostavite da se hlade 10 minuta pre nego što ih premažete glazurom.

11. Za glazuru, pomešajte krem sir, puter, prah šećer, med i so u mikseru dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte preko rolnica i pospite mlevenim cimetom.

12. Služite uz šolju čaja ili kafe.

Bon appetit!

Recept dana: Cimet rolnice sa bundevom, unapređena verzija klasične jesenje poslastice - neodoljivo mekane i mirisneProfmedia
 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike