Prevara i previše novca su samo vrh ledenog brega: Ovo je 10 znakova da je vaš brak zauvek gotov i da je razvod neminovan

02.04.2024

13:36

0

Autor: K. O.

Ako mislite da i vi lagano klizite ka prekidu, proverite ove znakove

Prevara i previše novca su samo vrh ledenog brega: Ovo je 10 znakova da je vaš brak zauvek gotov i da je razvod neminovan
Copyright Profimedia

Bez obzira na to što se razvodi sve češće dešavaju, mnogi parovi su uhvaćeni nespremni kada im se to zaista dogodi.

Iako su im već neko vreme znaci razvoda pred očima, oni nisu uspeli da ih vide.

Ovi parovi veruju da će sve ispasti u redu ako počnu ponovo da se vole. Ali ovaj mit ih uljuljkava da propuste znakove upozorenja da je njihov brak gotov.

Mislite da ste možda i vi krenuli ka razvodu?

Evo 10 načina da saznate kada je vaš brak zauvek gotov i da ne možete da ga spasite.

1. Seks je stalno dosadan i mehanički

Zadovoljavajući seksualni život je od vitalnog značaja za zdravlje i blagostanje. Dugoročna frustracija zbog ove osnovne ljudske potrebe može signalizirati kraj braka.

2. Postoji mnogo problema i samo nekoliko rešenja

Nemogućnost kompromisa i pronalaženja izvodljivih rešenja za zajedničke probleme u odnosima pretvara partnere u ogorčene protivnike.

Freepik
 

3. Konstantno omalovažavanje i vređanje

Prozivanje, uvrede, omalovažavanje ponižavanja i lični napadi koji imaju za cilj sramotu i povredu supružnika su svi znaci razvoda.

4. Stalno ste ljuti

Nagomilani bes ubija ljubav! Ako vi i vaš supružnik ne znate kako da se nosite sa ljutnjom i ona se gomila kao planina u vašoj vezi, razvod je neizbežan.

5. Jedno od vas vara

Uz veliku stručnu pomoć, većina brakova može preživeti kada partner jednom prevari. Ponavljane afere uzrokuju toliko bola, da razvod obično bude olakšanje.

6. U vašem braku postoji sebičnost

Brak je odnos davanja i uzimanja i radi se o tome da potrebe vašeg partnera postanu glavni prioritet. Egocentrični muževi ili žene koji imaju partnere koji se osećaju ignorisanim i zanemarenim na kraju će želeti da izađu po svaku cenu.

Profimedia
 

7. Jedno ili oboje od vas uvek mora da bude u pravu

Kada je vaš partner uvek u pravu, a vi uvek u krivu, osećate se zagušljivo. Kada nemate glas koji se čuje i poštuje, brak se pretvara u diktaturu. Razvod vam pruža tu neodoljivu slobodu koju ne dobijate od supružnika.

8. Više nema poljubaca

Kada biste radije imali seks nego strastveni poljubac, ovo je jedan od velikih znakova da je vaš brak gotov i da ste u velikoj nevolji.

9. Razgovori su završeni

Najbolji način da imate srećan brak je da razgovarate o njemu. To znači da delite misli i osećanja tako da budete emocionalno sinhronizovani. Bez ove veze, brak je prazno i usamljeno mesto odakle partneri žele da odu.

Profimedia
 

10. Ima premalo ili previše novca

Kada oba partnera moraju da rade i jedan zarađuje znatno više od drugog, posebno ako je u pitanju supruga, problemi kontrole mogu sabotirati brak. Međutim, previše dodatnog novca, kada partneri nisu oprezni, može podstaći zabavu na način života koji izaziva iskušenja koja nanose štetu braku, kao i trajne vrednosti koje nas podsećaju na ono što je zaista važno u životu, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike