Postoji pet potpuno iskrenih, a bolnih razloga zbog kojih vaša žena ne inicira intimne odnose

20.02.2024

13:11

0

Autor: K. O.

I svaki je priča za sebe

Postoji pet potpuno iskrenih, a bolnih razloga zbog kojih vaša žena ne inicira intimne odnose
Copyright Profimedia

Muškarci, da li vam je dosadilo da uvek budete ti koji iniciraju intimnost sve vreme u vašoj vezi? Da li se pitate zašto vaša žena nikada ne napravi prvi korak ili spusti ruku u vaše pantalone? Pa, dozvolite mi da vas upozorim - ima vremena i mesta da svojoj ženi postavite ono legitimno pitanje: Zašto?

Ali... Kada želite intimnost ili dok ste zajedno u krevetu NIJE jedno od tih vremena ili mesta. (Pokušajte da to iznesete s poštovanjem tokom večere kada nije toliko izložena — bukvalno — ili se oseća krhko.)

Vidite, pitati ženu zašto ne započne intimnost je kao da je pitate zašto se njene grudi nikada nisu popunile ili zašto ne volim te bolje. Samo pitanje je dovoljno teško da slomi čak i najjači ego. Sasvim je razumljivo postaviti pitanje. Ali, pre nego što to učinite, dozvolite da podelimo sa vama neke veoma validne razloge zašto većina žena to ne inicira.

Evo pet bolno iskrenih razloga zašto vaša žena ne započne intimnost:

1. Prvo joj je potrebna prava intimnost

Ženskom telu je potrebno malo nežne nege pune ljubavi da bi se potpuno otvorilo. Da li je vaša žena ikada rekla da oseća nedostatak veze ili bliskosti sa vama? Da li osećate da se povlači od vas? Ako ovo zvuči poznato, sasvim je razumljivo zašto ona ne pokreće (pa čak i odbija vas). Zašto bi se na najranjiviji način otvorila nekome sa kim se ne oseća bezbedno povezano?

Intimnost je veliki faktor u njenoj želji da bude fizička. OGROMNO! Ako se ovo pitanje ne rešava, nemojte se iznenaditi ako vas nikada ne dotaknu. Da, za intimnost je potrebno vreme (a ponovna izgradnja intimnosti zahteva još više vremena). Intimnost uključuje povezanost, poštovanje, komunikaciju i iskrenost. Svaka zdrava veza mora da ima ove četiri stvari prisutne ako želite da budete intimni.

Pexels
 

2. Ona misli da nisi raspoložen

U redu, shvatam da ovo zvuči smešno i verovatno se pitate da li vas vaša žena uopšte poznaje. Ali, ovo je prava stvar. To je potpuno realno. Ženski ego može biti veoma krhak (isto kao i bilo kog muškarca). Naročito kada je u pitanju intimno izlaganje. Većina žena je vaspitana da veruje da su bludnice ako naprave prvi korak. Dakle, ako njihov muškarac ne inicira, mora da nešto nije u redu: nisu lepe, nisu dovoljno privlačne, uradile su nešto pogrešno. Ona svakako ne bi rizikovala dalje odbijanje pokretanjem intimnosti, pa se u potpunosti odustaje.

3. Laknulo joj je što je ne jure

Sada, ovo može biti zbunjujuće. Ali postoje trenuci kada može biti lepo ne goniti vas. Teško je pomeriti se ako nikada nema prilike (a.k.a. TI uvek tražiš njenu intimnost). Za ženu može biti važno da se ne oseća stalno gonjenom. Napravite joj malo prostora za iniciranje.

Profimedia
 

4. Nervira je jednostrana intimnost

Žena bi retko bila zainteresovana za situaciju „bum-bum-hvala“. Međusobna osećanja, nagomilavanje i želja su u velikoj meri upad. Intimnost bi trebalo da bude kao divno zanimljiv razgovor između tela. Oba tela zahtevaju pažnju, dodirujte onako kako to svaka osoba voli da doživi. Intimnost autopilota nije povezujuća. Ko želi da vodi jednostran razgovor? Ne bi bilo podsticaja za ženu da započne intimnost ako je to ono što dolazi (bez igre reči).

5. Ona nije sigurna kako da to verbalizuje

Žene shvataju da je i njihova odgovornost da započnu intimnost (ili bi barem trebalo). Ali, kako to učiniti je drugo pitanje. Naravno, mogla bi da ponudi pozivnicu, ali šta ako to nije urađeno kako treba i njen muškarac ne razume znakove? Pokretanje se može osećati kao klizav teren. Ideja o pokušaju ponovnog iniciranja intimnosti i težnji može izgledati zastrašujuće.

Pexels
 

Postoji pritisak na muškarca da započne intimnost. Međutim, zapamtite ključne tačke za ublažavanje tog pritiska: Žena treba: da se oseća povezano sa vama, da oseća kao da ne želite samo njeno telo, da bude partner jednakih mogućnosti, i zapamtite da bi jednostavno mogla da bude nervozna, piše Doren Vajnštajn, sertifikovani životni i bračni trener za Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike