Njegove želje su je koštale skupo: Životna promena jedne devojke nakon nezaštićenog odnosa

22.08.2023

13:34

0

Autor: K. B.

Priča o devojci koja je svojom ispovešću podelila svoje iskustvo donosi dublji uvid u potencijalne rizike nezaštićenih seksualnih odnosa

Njegove želje su je koštale skupo: Životna promena jedne devojke nakon nezaštićenog odnosa
Ilustracija - Copyright Freepik

Nažalost, ta priča počinje na aplikaciji za upoznavanje, gde je ova devojka, sa 19 godina, započela vezu sa svojim dečkom, Dejvom. Ona je opisala kako je privukao njenu pažnju, a iako nisu se sreli pre nego što su se upustili u vezu, odlučila je da prihvati.

Kroz njen iskaz, otkrivamo da su se suočavali sa udaljenošću, budući da su živeli u različitim državama, ali su se sastali i doživeli svoj prvi poljubac. Međutim, situacija je postala komplikovana kada je došlo vreme za intimni odnos. Devojka je naglasila značaj sigurnog seksa i korišćenje kondoma, ali je Dejv reagovao negativno na to i pritisak da se odrekne zaštite postao je sve veći.

Freepik
 

Njena ispovest otkriva kako je, u želji da udovolji partneru, pristala na nezaštićen odnos, što se ponavljalo. No, ključni trenutak dolazi kada je slučajno otkrila tablete za HIV među Dejvovim stvarima. Taj trenutak šoka i saznanje da je rizik koji je preuzela bio daleko veći od onog što je verovala, dodatno ističu važnost pažljivog razgovora i donošenja odluka u vezi sa seksualnim zdravljem.

Nakon saznanja da je potencijalno zaražena HIV-om, devojka je odmah odlučila da se testira. Rezultati su potvrdili da je zaista zaražena, što je izazvalo velike promene u njenom životu. Suočena sa ovim teškim saznanjem, upala je u depresiju, pa čak je razmišljala o samoubistvu. Srećom, podrška porodice i prijatelja je igrala ključnu ulogu u održavanju njenog mentalnog zdravlja.

Kada je prekinula svaki kontakt sa partnerom, naišla je na njegovu neočekivanu reakciju. Devojka je odlučila da ode od njega bez objašnjenja, a partner nije shvatao razlog njenog odlaska. Bez obzira na to što ju je progonio, on nije ni jednog trenutka pomislio da ona zna za njegovu bolest.

Pexels
 

Devojka je dalje podelila da je od tada postala seksualno neaktivna i da više ne oseća potrebu za romantičnim vezama. Iako je terapija koju uzima za HIV uspešna u sprečavanju prenošenja bolesti drugima, ona se oseća obeleženom za ceo život. Svesna da je ta situacija promenila njen pogled na romantične odnose, odlučila je da se više ne upušta u njih i fokusira se na svoje zdravlje i dobrobit.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike