Neobičan afrodizijak koji transformiše privlačnost: Nema veze s fizičkim izgledom ili ishranom

16.08.2023

22:15

0

Autor: K. B.

Biološki podsticaji za seksualnu privlačnost, poznati kao feromoni, imaju dubok uticaj

Neobičan afrodizijak koji transformiše privlačnost: Nema veze s fizičkim izgledom ili ishranom
Seks - Copyright Freepik

Ljudsko biće predstavlja spoj društvenih i seksualnih aspekata. Tokom protekle istorije, evolucija je definisala njegovu suštinu – povezanost sa prirodom i unutrašnjim instinktima kao sredstvo preživljavanja, te istovremeno nalaženje odgovarajućeg partnera za produženje vrste.

Kada razmatramo faktore koji utiču na nivo seksualne privlačnosti, često se ističu fizički izgled i neverbalna komunikacija, dok se retko spominju feromoni – potentni afrodizijak koji snažno utiče na seksualnu privlačnost.

Biološki podsticaji za seksualnu privlačnost, poznati kao feromoni, imaju dubok uticaj. Ne samo da oblikuju emitovanu privlačnost, već i utiču na način na koji osoba i njeno telo reaguju na druge osobe u okruženju, i na kraju, na osobe prema kojima osećaju seksualnu privlačnost.

Freepik
 

Prema dr. Majku Andersonu, stručnjaku za ljudsku seksualnost, feromoni imaju evolucijsku svrhu. Oni nagoveštavaju sa kim je osoba najkompatibilnija za reprodukciju, kako je istaknuto u razgovoru za portal "The Good Trade".

Na primer, tokom menstruacije žene doživljavaju mirise intenzivnije i drugačije, dok tokom ovulacije miris partnera percipira veoma izraženo i specifično. Feromoni se doživljavaju na različite načine tokom različitih faza životnog ciklusa, što ukazuje na njihovu ključnu ulogu u percepciji osoba.

Da li ste ikada primetili da prilikom grljenja određenih osoba ili dodirivanja njihove odeće uvek osetite različit miris? Taj miris zapravo definiše vaše doživljaje te osobe, snažno privlači ili odbija, te predstavlja glavni faktor privlačnosti.

Ovaj miris se zasniva na instinktima koji su evolucijom unapred određeni za svaku osobu, tvoreći osnovu preživljavanja i pronalaska partnera.

Freepik
 

Kako prirodno uticati na povećanje feromona?

Prirodni miris tela ima značajan uticaj na ljude, ali postoji li način da se taj miris nekako poveća? Jedan od prirodnih načina je redovno vežbanje – znojenje tokom vežbanja, naime, dokazano je da izlučuje seksualne feromone. S druge strane, nedostatak sna i odmora negativno utiču na telo, što može dovesti do pada feromona zbog neuravnoteženosti hormona.

Takođe, ishrana igra ulogu – hrana kao što su celer i tartufi pozitivno utiče na feromone. Osim toga, suzdržavanje od seksa i masturbacije takođe doprinosi povećanju feromona jer omogućava telu da se regeneriše i podstakne nivo hormona, prema informacijama sa stranice Mixer.hr.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike