Nova era strastvenih veza: Kada žene preuzimaju inicijativu za neobavezan odnos

20.08.2023

13:35

0

Autor: K. B.

Ranije su muškarci bili inicijatori kratkoročnih partnerskih veza, ali društvene dinamike su se promenile.

Nova era strastvenih veza: Kada žene preuzimaju inicijativu za neobavezan odnos
Seks - Copyright Freepik

U današnjem vremenu, razlike u pristupu seksualnim avanturama između muškaraca i žena gotovo da i nema. Žene sve otvorenije izražavaju svoje potrebe i aktivno traže partnere koji će ih zadovoljiti. U mnogim situacijama, ne stide se izražavanja svoje želje za neobaveznom seksualnom vezom, što nije ništa manje izraženo nego kod muškaraca. Međutim, mnogi muškarci se pitaju kako privući ženu za takvu vezu.

Stručnjaci koji proučavaju intimne odnose istražili su ključni faktor koji intrigira žene za kratkotrajne  veze. Naučnici sa Teksaškog međunarodnog univerziteta A&M otkrili su da ženama više odgovaraju muškarci sa izraženim muškim crtama lica ukoliko su zainteresovane za ovakve veze. Njihova istraživanja su objavljena u časopisu "Archives of Seual Behavior".

Freepik
 

U okviru studije, 72 žene su učestvovale popunjavanjem ankete o svojim se*sualnim životima. Osim toga, traženo im je da posmatraju različite muške fotografije na računarima. Fotografije su bile podeljene u dve kategorije - one sa izraženim muškim crtama lica i one sa više ženstvenim crtama lica. Slike su se prikazivale po tri sekunde, dok su naučnici pratili pokrete očiju ispitanica. Nakon pregleda fotografija, žene su morale oceniti privlačnost muških lica.

Rezultati su pokazali da su žene koje su zainteresovane za kratkoročne veze, kao i one koje su sebe smatrale privlačnim, duže gledale slike muškaraca sa izraženim muškim crtama lica. Ova studija se slaže sa ranijim istraživanjima koja su takođe koristila tehnologiju praćenja pokreta očiju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike